Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Yolanda Dols
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( vrijdag 8 juni 2007

Born; vrouw lichtgewond bij ongeval met vrachtauto op A2

Een 24-jarige vrouw uit Born is vanmorgen bij een ongeval op de A2 ter hoogte van Born lichtgewond geraakt. Het slachtoffer reed op de A2 in de richting van Maastricht toen een vrachtauto haar auto van achteren aanreed. Beide voertuigen kwamen in de greppel terecht waarbij de personenauto over de kop vloog en de vrachtauto kantelde. De jonge vrouw raakte hierbij bekneld maar wist op eigen kracht uit de auto te komen. Zij is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard. De 43-jarige Belgische vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. Door het ongeval ontstond een file van ongeveer 10 kilometer. Eén rijstrook werd afgesloten. In overleg met Rijkswaterstaat is besloten om de voertuigen te laten liggen en vanavond tussen 20.00 uur en 21.00 uur te bergen. Om het verkeer op de A2 geen hinder en gevaar te laten lopen zijn op de plaats van het ongeval schermen geplaatst zodat er geen zicht is op de beschadigde voertuigen.

Geleen; verdachte vernieling aangehouden

De politie heeft afgelopen nacht een 29-jarige man uit Geleen aangehouden die ervan verdacht wordt een raam van een tankstation aan de Middenweg in Geleen vernield te hebben. Naar aanleiding van een melding van vernieling ging een politiepatrouille ter plaatse en trof de man aan. Hij verklaarde dat hij een steen tegen het raam had gegooid. De man is aangehouden en zal voor de rechter moeten verschijnen.

Geleen; verdovende middelen aangetroffen in woning

In een woning aan de Chrysantenstraat in Geleen heeft de politie gisterenmiddag harddrugs aangetroffen. De politie kreeg via Meld Misdaad Anoniem een melding dat er in het pand verdovende middelen aanwezig zouden zijn. In de woning zijn ongeveer 100 gram speed en een elektronisch weegschaaltje aangetroffen. Deze werden in beslaggenomen. De bewoner, een 49-jarige man, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Landgraaf; dronken man aangehouden tijdens verkeerscontrole.

Op de Europaweg Zuid in Landgraaf heeft de politie gisterenavond een 44-jarige man uit Landgraaf aangehouden die te diep in het glaasje had gekeken. Tijdens een verkeerscontrole werd de bestuurder van een personenauto gevraagd naar zijn papieren. Deze bleek hij niet bij zich te hebben. De agenten roken alcohol en de man sprak met dubbele tong. Na een alcoholcontrole bleek dat de Landgravenaar een alcoholpromillage had van ongeveer 1,9. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod opgelegd.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --