Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 23

(08-06-2007) Bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Aanvraag om lichte bouwvergunning ontvangen van:
- Orange Nederland N.V. voor het plaatsen van een antenne opstelpunt op het perceel Schelpweg 46 te Strijen (ontvangen 4 juni 2007).

Aanvraag om reguliere bouwvergunning ontvangen van:
- De heer B.H.C.M. Barnasconi voor het veranderen van het waterbassin in de watertoren tot woonruimte op het perceel Schelpweg 46 te Strijen (ontvangen 29 mei 2007).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bovengenoemde aanvragen kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Algemene Wet Bestuursrecht
Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Lichte bouwvergunning verleend aan:

- De heer C.J. van Mechelen voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning op het perceel Nieuwestraat 35 te Strijen (verzonden 7 juni 2007).

Reguliere bouwvergunning verleend aan:

- De heer F.S. Brökling voor het plaatsen van een Romneyloods voor een periode van 6 maanden op het perceel Handelstraat 2 te Strijen (verzonden 7 juni 2007).

Sloopvergunning verleend aan:

- De heer P. van Everdingen voor het slopen van het dak en de goot van een garage op het perceel Groot Cromstrijensedijk 7 te Strijen (verzonden 7 juni 2007).

Een vergunning verleend voor het organiseren van een evenement aan:
- Mevrouw A. Franck, Boompjesstraat 13 te Strijen namens diverse horecabedrijven voor het organiseren van diverse muziekactiviteiten tijdens de zomermarkt van 10.00 uur tot 21.00 uur op 9 juni 2007 op parkeerterrein Jaagpad (de Kaai) te Strijen (verzonden 6 juni 2007).

Een vergunning verleend voor het innemen van een standplaats aan:
- Mevrouw A. Franck, Boompjesstraat 13 te Strijen namens diverse horecabedrijven voor het innemen van een standplaats voor de verkoop van etenswaren op 9 juni 2007 op het parkeerterrein Jaagpad (de Kaai) te Strijen (verzonden 6 juni 2007).

Een ontheffing voor het gebruik van geluidsapparatuur verleend aan:
- Mevrouw A. Franck, Boompjesstraat 13 te Strijen namens diverse horecabedrijven voor het ten gehore brengen van muziekactiviteiten op 9 juni 2007 van 10.00 uur tot 21.00 uur op het parkeerterrein Jaagpad (de Kaai) te Strijen (verzonden 6 juni 2007).

Een vergunning voor het gebruik van de openbare weg verleend aan:
- Mevrouw A. Franck, Boompjesstraat 13 te Strijen namens diverse horecabedrijven voor het plaatsen van een podium, tappartij en een snackkraam op het parkeerterrein Jaagpad (de Kaai) te Strijen (verzonden 6 juni 2007).

Een ontheffing op grond van artikel 35 van de Drank- en Horecawet verleend aan:

- Diverse horeca-ondernemingen (Restaurant Pinokkio, Café Seventies, Café De Steeg, Café-Restaurant
't Tramhuys en Dorpshuys Strijen) voor het schenken van zwak-alcoholische dranken op 9 juni 2007 van 10.00 uur tot 21.00 uur op het parkeerterrein Jaagpad (de Kaai) Strijen (verzonden 6 juni 2007).

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het besluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaarschrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.

Verleende vrijstelling ex artikel 19, lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening:
Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) en een reguliere bouwvergunning hebben verleend aan De Man beheer B.V. voor het oprichten van 6 appartementen, 3 vrijstaande woningen en de aanpassing van de (openbare) ruimte op/nabij het perceel Schenkeldijk 16-18 in Strijen.

Tegen het bovenstaande besluit kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de verleende vrijstelling ex artikel 19, lid 2 WRO en de reguliere bouwvergunning zijn verzonden aan de aanvrager (7 juni 2007) een bezwaarschrift indienen bij ons college. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het besluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaarschrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen.
Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.