Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Tankwagen over de kop

Apeldoorn, 07-06-2007 o Op het knooppunt Beekbergen vond woensdagavond (6/6) een ongeval plaats, waarbij een tankauto met kippenvoer meerdere malen over de kop ging en uiteindelijk in de berm tot stilstand kwam. De vrachtwagenchauffeur is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 19.40 uur op de afrit van de A1 in de richting van de A50 ter hoogte van de afslag Apeldoorn/Teuge. Een getuige zag dat de truck met een voorwiel in de berm terecht kwam, waarbij bij afremmen de combinatie meerdere malen over de kop sloeg alvorens deze tot stilstand kwam. De lading kippenvoer is overgeladen en de vrachtwagencombinatie werd weggesleept.

De chauffeur werd overgebracht naar het Geertruidenziekenhuis in Deventer. Het verkeer van de afslag A1 vanuit Enschedé naar de A50 richting Zwolle werd afgesloten. Dit verkeer kon gemakkelijk via het klaverblad met een extra rondje op de route naar Zwolle komen. Er is geen grote filevorming of vertraging ontstaan. Het wegdek raakte licht beschadigd. Er kwam geen lading op het wegdek terecht.