Gemeente Vlist


---

Komst_Klauw

Elly van der Klauw nieuwe wethouder college Vlist

PvdA-raadslid Elly van der Klauw (49) wordt wethouder in het college van Vlist. Zij neemt de plek in van Bas Noorlander die zijn wethouderschap neerlegt. Van der Klauw gaat de portefeuille Ruimtelijke Ontwikkelingen, Volkshuisvesting en Sport beheren.

Van der Klauw is op dit moment werkzaam als docente aardrijkskunde op het St. Antoniuscollege in Gouda. Ook is zij als auteur bij een educatieve uitgeverij betrokken bij de ontwikkeling van lesmethoden Nederlands en Aardrijkskunde voor het voortgezet onderwijs.

Na studies journalistiek en sociale geografie werkte zij aanvankelijk vooral als journaliste, onder andere bij de Wereldomroep en de NOS. Ook schreef zij veel over Afrika voor diverse bladen.

In de periode 1995 - 2000 was Van der Klauw, met een korte onderbreking, al raadslid voor de PvdA in Vlist. Verder was zij voorzitter van de medezeggenschapsraad van basisschool St. Catharina in Haastrecht. Van der Klauw is gehuwd en heeft vijf kinderen. Van der Klauw wordt op 3 juli door de gemeenteraad beëdigd. Haar plaats in de PvdA-fractie wordt ingenomen door Klaas Jongeneel. Hij is de laatste jaren actief geweest als commisielid en maakt nu de stap naar het raadslidmaatschap.


---

| |