Gemeente Lansingerland


Veiligheidsdag Bleiswijk
plein markt

Zaterdag 2 juni werd in Bleiswijk een veiligheidsmarkt en de introductie van de wijktafel gehouden op het terein van de Brandweer en de gemeentewerken.

Wijktafels

Tijdens deze veiligheidsdag werden de wijktafels geĂŻntroduceerd. Verschillende burgers hebben met de wethouders en de burgemeester gepraat over veiligheid in de wijk, preventie rondom het huis, jongeren, verkeersveiligheid en het beheer van de openbare ruimte.

Volgend jaar zullen de wijktafels op wijkniveau georganiseerd worden.

Organisaties

Verschillende organisaties waren op deze zomerse dag aanwezig. De brandweer en politie presenteerden de voertuigen en gaven diverse demonstraties. 3B wonen liet zien wat zij voor de huurders kunnen doen op het gebied van preventie en veiligheid en We 4 You bracht hun jongerenorganisatie onder de aandacht. Jos Schaap Beveiliging liet de vele bezoekers zien met welke sloten je huis het beste beveiligd is. Daarnaast was Irado aanwezig waar belangstellenden de kraanwagen konden bedienen.

Demonstraties

De dag werd druk bezocht door jong en oud. Brandweerlieden en de politie gaven demonstraties waar soms de vonken vanaf sprongen. Een vlam in de frituurpan, een gasblikje die ontplofte en de ME die werd bekogeld met straatstenen. Niks was te gek om te demonstreren.

Zaterdag 9 juni zal op en rond de brandweerkazerne in Bergschenhoek de veiligheidsdag plaatsvinden. Zaterdag 16 juni is op het terrein van de brandweer van Berkel en Rodenrijs de veiligheidsdag.

Tijdens deze dag stelt de brandweer de kazerne voor het publiek open en wordt het nieuwe brandweervoertuig in dienst genomen.