Politie Friesland

landelijke dossiers

Geen dossiers aanwezig

Politieberichten van vrijdag 8 juni

Fryslân, 08-06-2007 o Politieberichten van donderdag 7 juni 07.00 uur tot vrijdag 8 juni 07.00 uur

Leeuwarden: mogelijk brandstichting in monumentale boerderij De politie houdt ernstig rekening met brandstichting naar aanleiding van de brand in een monumentale boerderij aan de Zwemmer (wijk Zuiderburen) in de vroege ochtend van zondag 13 mei. Direct na de brand werd door de politie een onderzoek gestart, mede omdat er begin maart ook sprake was van brandstichting aan de boerderij. Zo werd onder andere een uitgebreid buurtonderzoek gehouden en met een aantal getuigen gesproken. Uit het politieonderzoek, waar op dit moment zes rechercheurs aan werken, komt naar voren dat de brand mogelijk met opzet is gesticht. Dat weekend vond er in de wijk het Aquafestival plaats. Mogelijk hebben bezoekers van dit festival, in de vroege ochtend, op weg naar huis bijzonderheden gezien in en rondom de bewuste boerderij. Getuigen worden opgeroepen om zich te melden bij de politie via 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000. Zie ook de politieberichten van zondag 13 mei 2007.

Drachten: inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan De Kletten. In de nacht van woensdag op donderdag kwam men binnen na het forceren van een raam. Uit het pand werden vier computers weggenomen. Namens het bedrijf deed een 39-jarige inwoner van Drachten aangifte.

Dokkum: automobiliste gewond na aanrijding
De politie heeft een aanrijding afgehandeld op de Rondweg-Noord, waarbij een 32-jarige automobiliste uit Westergeest gewond raakte. Een 19-jarige automobilist uit Zijerveld zag, bij het oversteken van de Trekweg, de automobiliste uit Westergeest te laat en een aanrijding was het gevolg. De vrouw raakte gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. De bestuurder uit Zijerveld kwam met de schrik vrij.

Marssum: aanrijding met letsel
De politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding met letsel op It Aldlan. Een 76-jarige automobilist uit Beetgum reed vanaf de Westerwirdsleane en sloeg de toerit op naar de A31, gaand in de richting van Franeker. Hij zag links een 26-jarige automobilist uit Reduzum met grote snelheid naderen op It Aldlan. De Beetgumer heeft voorrang en verwacht dat hij dat ook krijgt. De Reduzumer is echter snel bij de Beetgumer en steekt met onverminderde snelheid de toerit over. Volgens eigen zeggen met 60 km per uur, volgens enkele getuigen minimaal met 80 km per uur. De auto raakt met de voorzijde de rechterflank van de auto van de inwoner van Beetgum. Vervolgens draait de auto van de Reduzumer drie keer en komt enkele tientallen meters verderop tot stilstand. De inzittende van de auto van de Beetgumer, zijn 75-jarige vrouw, is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het echtpaar had te schrik goed te pakken, de veroorzaker, die niet had gedronken, toonde zich onverschillig. Het ongeval is onderzocht door het bureau
ongevalanalyse van de Friese politie.

Heerenveen: twee verdachten aangehouden
De politie heeft vrijdagochtend vroeg twee verdachten aangehouden in een woning aan de Rottumerweg. Een vrouw hoorde glasgerinkel bij de leegstaande woning en informeerde de politie. In de woning trof de politie een 16-jarige inwoner van Tjalleberd, die meewerkte mee aan zijn aanhouding. Een 14-jarige inwoner van Sintjohannesga verzette zich tegen zijn aanhouding, maar kon geboeid worden afgevoerd. Aangifte is gedaan door een 61-jarige inwoner van Heerenveen.

IJlst: rijden onder invloed
De politie zag vrijdagochtend een 17-jarige bromfietsster uit Oudega (W.) zonder helm rijden op de Westergoaleane. De vrouwbleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. De bestuurster moest eveneens blazen, ze blies 285 ug/l. Ze krijgt een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. Ook krijgt ze een bekeuring voor het niet dragen van de helm.