Persberichten Binnensticht, 09.55 uur

Utrecht, 08-06-2007

Snelheidscontroles

HOLLANDSCHE RADING - Op de Tolakkerweg heeft de politie donderdag een snelheidscontrole gehouden. Van 09.15 tot 10.15 uur werden 404 bestuurders gecontroleerd en reden vier automobilisten sneller dan de limiet van 50 km/uur. De bestuurder met de meeste haast reed 63 km/uur.

BILTHOVEN - Op de Planetenbaan heeft de politie donderdag een snelheidscontrole gehouden. Van 10.30 tot 12.00 uur werden 407 bestuurders gecontroleerd en reden 31 automobilisten sneller dan de limiet van 50 km/uur. De bestuurder met de meeste haast reed 93 km/uur.

Geslotenverklaring

ZEIST Op de Tiendweg in Zeist geldt een inrijdverbod. Van 07.30 tot 08.30 uur controleerde de politie donderdag 7 juni of weggebruikers zich daaraan hielden. Acht bestuurders deden dit niet en kregen een bekeuring.

Onder invloed

BILTHOVEN Een 39-jarige automobilist uit De Bilt is vrijdagmorgen aangehouden voor rijden onder invloed. Tijdens een alcoholcontrole op de 1e Brandenburgerweg negeerde de man een stopteken. Agenten gingen achter hem aan en konden hem op de Alfred Nobelstraat alsnog laten stoppen. De blaastest wees uit dat hij te diep in het glaasje had gekeken en dus werd hij aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 530 ug/l. Proces-verbaal is opgemaakt.

10-Jarige autokraker

ZEIST Een 10-jarig jongetje is donderdag aangehouden voor het plegen van een autokraak aan de Laan van Vollenhove. Getuigen zagen omstreeks 17.30 uur dat twee jongetjes een ruit van een geparkeerde auto insloegen en buit wegnamen. Daarna vluchtten de jongetjes de L-flat in. De politie werd ingeschakeld en kwam dankzij een goed signalement bij één van de verdachten, een 10-jarig jongetje, uit. Hij is aangehouden, verhoord en weer aan de zorg van zijn ouders overgelaten. Onderzoek naar de tweede verdachte loopt nog.