Persberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 08-06-2007

Alcohol in het verkeer

VEENENDAAL - Bij een korte alcoholcontrole op de Weverij liep al snel een 34-jarige automobilist uit Elst tegen de lamp. De politie controleerde in de nacht van donderdag op vrijdag 8 juni omstreeks 02.00 uur. De man had 875 ug/l in zijn lichaam. Het rijbewijs is ingevorderd. Dertien andere automobilisten zaten nuchter achter het stuur.

WIJK BIJ DUURSTEDE Op de Van Lynden Van Sandenburgweg is een 36-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw werd vrijdagmorgen omstreeks 01.00 uur gecontroleerd en had te veel gedronken. Ze werd aangehouden en de ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de vrouw 425 ug/l in haar lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt en de vrouw kreeg een rijverbod van vier uur.

Omstreeks 02.45 uur was het raak met een 33-jarige man uit Houten. Ook hij had te diep in het glaasje gekeken en werd aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de Houtenaar 530 ug/l in zijn lichaam had. Naast een rijverbod van vijf uur, is tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

DRIEBERGEN RIJSENBURG Op de Sportlaan is een 42-jarige man uit Zeist aangehouden voor rijden onder invloed. De automobilist werd vrijdagmorgen omstreeks 02.00 uur gecontroleerd en had te veel gedronken. Hij werd aangehouden en de ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de man 420 ug/l in zijn lichaam had. Goed voor een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

Aangehouden voor vernieling

VEENENDAAL Een 19-jarige Veenendaler is vrijdagmorgen aangehouden voor het vernielen van een berghok aan De Grote Pekken. Omstreeks 02.40 uur kreeg de politie de melding dat er een man een deur van een berghok had ingetrapt en naar binnen was gegaan. Toen de politie ter plaatse kwam, zat de deur dicht. Het bleek dat de verdachte nog steeds binnenzat en niet van plan was naar buiten komen. Na meerdere waarschuwingen om de deur open te breken, opende de verdachte toch maar zelf de deur. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Motorrijder gewond

MAARSBERGEN Op de Woudenbergseweg is donderdag 7 juni een motorrijder gewond geraakt.

De politie kreeg omstreeks 17.50 uur de melding dat een motorrijder onderuit was gegaan. Het bleek dat de motorrijder en een automobilist elkaar geraakt hadden. Beide weggebruikers reden in de richting van de Rijksweg A12, maar omdat er filevorming was, wilde de 53-jarige motorrijder uit Bilthoven de rij autos voorbij. Toen de 54-jarige automobilist uit Wageningen linksaf sloeg, was de motorrijder te laat om hem te ontwijken. Hij kwam ten val en raakte gewond aan zijn been. Per ambulance is hij naar het UMC vervoerd.