Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (08/06/07)

OOSTERHOUT NB, 8 juni 2007

Man aangehouden na verkeersincident tijdens avondvierdaagse en bedreiging van politieman

DORST: Op de Steenovensebaan is donderdag 7 juni rond 20.15 uur een 62-jarige inwoner van Dorst aangehouden. De man voldeed tijdens de avondvierdaagse niet aan een bevel van de wijkagent en dreigde vervolgens de wijkagent omver te rijden.
De man wilde met een landbouwtractor de Ketenbaan, een straat op de route van de avondvierdaagse, oversteken en kreeg het daarbij aan de stok met een verkeersregelaar. Toen de wijkagent wilde informeren wat er aan de hand was, gedroeg de man zich ook agressief tegen de wijkagent. De man stapte daarop weer in zijn tractor en reed weg. De wijkagent ging achter de man aan en sprak hem opnieuw aan, waarop de man de wijkagent dreigde van de weg te rijden. De verdachte weigerde na zijn aanhouding een verklaring af te leggen. Na overleg met Justitie kreeg hij een schikkingsvoorstel van EUR 330,- opgelegd. De man betaalde de boete en is daarna in vrijheid gesteld.

Politie houdt twee mannen aan op verdenking van bedreiging politieagent

OOSTERHOUT: De politie heeft donderdag 7 juni een 41-jarige Oosterhouter en een 16-jarige Oosterhouter aangehouden op verdenking van bedreiging. De twee worden ervan verdacht tijdens het Parkfeest, in het eerste weekend van juni, een politieagent woordelijk te hebben bedreigd. Het tweetal is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. De 16-jarige jongen is na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld. De 41-jarige verdachte wordt vrijdag 8 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie zet het onderzoek voort.

Winkeldievegge aangehouden

WIJK EN AALBURG: Personeel van een supermarkt aan de Groeneweg heeft donderdag 7 juni rond 15.55 uur een 32-jarige vrouw uit Veen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een medewerker had gezien dat de vrouw twee producten verstopte in de kinderwagen die ze bij zich had en deze bij de kassa niet ter betaling aanbood. Hij sprak de vrouw daarop aan en waarschuwde de politie. De vrouw moest mee naar het politiebureau en bekende de diefstal van een busje deodorant en een fles douchegel. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Ze is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Op de bon na rijden onder invloed

OOSTERHOUT: Tijdens alcoholcontroles op diverse plaatsen in Oosterhout zijn in totaal vijf mensen aangehouden. In totaal hielden 14 politiemensen op 6 locaties alcoholcontroles. Daarbij zijn in totaal 706 blaastesten afgenomen. Vijf automobilisten bleken teveel te hebben gedronken. Daarnaast schreef de politie nog 22 bekeuringen uit, onder andere voor rijden zonder autogordel (19).
De aanhoudingen zijn de volgende:
Op de Pasteurlaan liep donderdag 7 juni rond 22.30 uur een 26-jarige automobilist uit Sliedrecht tegen de lamp. Onderzoek wees uit dat zijn ademgehalte 340 ug/l was.
Op de Bredaseweg werd in de nacht van donderdag 7 juni op vrijdag 8 juni kort na middernacht een 44-jarige Oosterhoutse betrapt op rijden onder invloed. Zij blies 240 ug/l.
Op de Vijf Eikenweg betrapte de politie diezelfde nacht rond 00.17 uur een 47-jarige automobilist uit Dordrecht (345 ug/l) en om 00.40 uur een 26-jarige vrouw uit Rijen (305 ug/l).
Tot slot volgde om 00.45 uur op de Bredaseweg de aanhouding van een 56-jarige Oosterhouter (395 ug/l).
Tegen alle automobilisten is proces-verbaal opgemaakt terzake rijden onder invloed. In alle gevallen bleek uit de ademanalyse dat het ademgehalte van de weggebruikers hoger was dan de toegestane 220 ug/l.

Gewond na aanrijding

WAALWIJK: Donderdag 7 juni rond 18.10 uur vond op de Midden-Brabantweg een aanrijding plaats, waarbij een 23-jarige automobilist uit Breda lichtgewond raakte.
Hij was op de Midden-Brabantweg, ter hoogte van de kruising met de Taxandriaweg in botsing gekomen met een 25-jarige automobilist uit Spran-Capelle.
De man uit Breda liep door de aanrijding een hoofdwond op en ging naar het ziekenhuis om de wond te laten hechten. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

SLEEUWIJK: Donderdag 7 juni rond 22.15 uur kreeg de politie de melding dat een bromfietser op het Hoekeinde gewond was geraakt bij een eenzijdig ongeval. Ter plaatse bleek een 16-jarig meisje uit Giessen door nog onbekende oorzaak met haar brommer tegen een paaltje gereden en daardoor ten val gekomen. Haar bromfiets viel vervolgens boven op haar. Het meisje is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in de omgeving.

Hennepkwekerij ontmanteld

GEERTRUIDENBERG: Donderdag 7 juni rond 19.00 uur is in een woning in de Polanenstraat een hennepkwekerij ontdekt en vervolgens ontmanteld. In een kamer op de eerste verdieping troffen politiemensen een kwekerij van ruim 78 planten aan en op zolder nog een kwekerij van 122 hennepplanten. De voor de kwekerij benodigde stroom bleek illegaal te worden verkregen. De kwekerijen zijn inmiddels ontmanteld, de diverse planten en groeibenodigdheden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de huurder van het pand.

Aanrijding onder invloed

RAAMSDONKSVEER: Politiemensen van het team Noodhulp reageerden vrijdag 8 juni rond 08.30 uur op een melding over een auto, die over de kop zou zijn geslagen op de Zalmweg. Ter plaatse bleek dat de 46-jarige bestuurder uit Raamsdonksveer zijn auto al had verlaten. De man verklaarde dat hij de bocht te ruim had genomen, tegen een zogenaamde varkensrug (betonnen blok) was gereden en vervolgens over de kop was geslagen. De man is voor controle per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis, waar bleek dat hij geen enkele verwonding had opgelopen. Wel is van de man bloed afgenomen. Uit de blaastest van de politie was namelijk gebleken dat de man onder invloed van alcohol was. In afwachting van de uitslag van het bloedonderzoek, heeft de politie het rijbewijs van de man ingevorderd.

Auteur: Leonie van Ooijen