Politie Gelderland-Zuid

Jongen van telefoon en geld beroofd

Nijmegen, 08-06-2007 o Donderdagmiddag is een 14-jarige jongen op het Konijnenpad in het Goffertpark in Nijmegen door twee jongens van zijn mobiele telefoon en van zijn portemonnee beroofd.

De jongen reed die middag rond half drie door het park toen hij door twee jongens werd klemgereden. Eén van de jongens bedreigde hem met een mes en eiste al zijn bezittingen op. Daarop gaf het slachtoffer zijn mobiele telefoon en zijn portemonnee af. De daders zijn daarna weggefietst in de richting van de Muntweg. Van de daders is het volgende bekend:

Dader 1 (met het mes): * Leeftijd 14 tot 16 jaar; * Lengte tussen de 1,65 en 1,70; * Normaal postuur; * Blanke huidskleur; * Hij was gekleed in een donkerkleurig vest met capuchon en een spijkerbroek; * Hij reed op een rode mountainbike.

Dader2: * Leeftijd 14 tot 16 jaar; * Lengte ongeveer 1,70; * Licht getinte huidskleur; * Hij was gekleed in een geel T-shirt en een bruine driekwart broek; * Hij reed op een normale herenfiets in de kleuren rood met zilver.

Overigens vond op 31 mei, op ongeveer de zelfde plaats, een poging tot beroving plaats. Toen werden de daders op de vlucht gejaagd omdat er plotseling een vrouw op een fiets voorbij kwam. De politie houdt er rekening mee dat het om dezelfde daders zou kunnen gaan.

Getuigen of mensen die informatie hebben over de daders van deze beroving worden verzocht om contact op te nemen met de politie van team Nijmegen Zuid via telefoonnummer 0900 8844. Eventueel kan ook gereageerd worden via het nummer van Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800 7000. (03)

Laatst gewijzigd 08-06-2007 11:56 | © Politie Gelderland-Zuid |