Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Auto ramt woning

Apeldoorn, 08-06-2007 o De politie onderzoekt ongeval welke heeft plaatsgevonden op donderdagnacht (8/6) omstreeks 01.00 uur op de Koninginnelaan. De bestuurder van een personenauto verloor de macht over het stuur en ramde een woning.

Een 25-jarige man uit Apeldoorn reed met 4 vrienden in zijn personenauto over de Koninginnelaan komende uit de richting van de Anklaarseweg. Vermoedelijk is de man door een te hoge snelheid de controle over zijn voertuig verloren en in de slip geraakt. Hij reed hierdoor door het tuinhek van de woning van een 45-jarige man. Vervolgens botste hij met zijn auto tegen de woning waardoor de auto om zijn as draaide en tegen een boom in de tuin tot stilstand kwam.

Van de inzittende raakte er twee gewond waarvan één ernstig. Een 21-jarige man uit Apeldoorn had een hersenschudding en een 22 jarige man uit Apeldoorn is naar het ziekenhuis vervoerd in verband met een armletsel en een ernstige verwondingen aan zijn rechterhand.

De politie heeft een ademanalyse test gedaan bij de bestuurder van het voertuig waaruit bleek dat hij gedronken had 0,62 prom. Hij is door de politie aangehouden en ingesloten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.