Technische Universiteit Eindhoven

08-06-2007: Máxima Medisch Centrum en Technische Universiteit Eindhoven worden partner op gebied van medisch onderzoek en innovatie

Máxima Medisch Centrum (MMC) en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) gaan een strategische samenwerkingsovereenkomst afsluiten op het gebied van medisch-technologisch onderzoek en innovatie. Door de bundeling van elkaars kennis en ervaring kunnen nog betere instrumenten en apparatuur ontwikkeld worden om de functie van de hersenen, ademhaling en bloedsomloop te kunnen meten van ernstig zieke kinderen tijdens en net na de zwangerschap.

Een tweede belangrijk onderdeel van het samenwerkingsplan is de verdere ontwikkeling van levensechte computerrobots die als oefenpop gaan functioneren voor teams van specialisten, verpleegkundigen en andere professionals uit de gezondheidszorg. MMC heeft in dit kader onlangs een levensechte baby-simulator in gebruik genomen. Het contract voorziet in 10 postdocplaatsen en 52 promovendi.

Het resultaat van de samenwerking moet uiteindelijk zijn dat in de ontwikkeling van medische behandelingen een stap vooruit wordt gezet en dat er minder medische fouten worden gemaakt in Nederlandse ziekenhuizen. De overeenkomst tussen TU/e en Máxima Medisch Centrum Eindhoven/Veldhoven (met looptijd van tien jaar) zet regio Zuidoost-Brabant bovendien stevig op de kaart als medische hightech regio.

De details van de samenwerkingsovereenkomst worden de komende tijd uitgewerkt. Naar verwachting vindt de officiële ondertekening na de zomervakantie plaats.