Politie Limburg-Noord

Verkeersquiz Roerdalen opnieuw een succes


Datum: 8-06-2007
Tijd bericht: 17:12
Plaats: Roerdalen

Op vrijdag 8 juni gingen zo n 90 scholieren, uit groep 7 van zes basisscholen uit de gemeente Roerdalen, met elkaar de strijd aan om te kijken wie de meeste verkeerskennis heeft. Dit gebeurde in de vorm van een quiz. De quiz werd geleid door Henny van Soest, werkzaam bij de politie in de gemeente Roerdalen.

Elke school kreeg een prijs in de vorm van een beker. De eerste prijs ging uiteindelijk naar basisschool De Draaiende Wieken uit Posterholt. Omdat het de derde keer was dat deze school de quiz had gewonnen mochten ze een grote wisselbeker voorgoed houden. Alle prijzen werden uitgereikt door de burgemeester van de gemeente Roerdalen de heer Rob Persoon samen met de wethouder van verkeer de heer Jo Reijnders.

Na afloop van de quiz werden aan de scholieren de verkeersdiploma s uitgereikt waarvoor ze eerder al een examen moesten afleggen. In totaal waren zo n 300 schoolkinderen uit Herkenbosch, Melick, Vlodrop, Posterholt, Montfort en St. Odilienberg aanwezig tijdens de quiz.

De gemeente Roerdalen is de eerste gemeente waarin alle basisscholen het veiligheidslabel hebben. Dit label krijgen scholen die verkeersveiligheid hoog op hun agenda hebben staan. Mede dankzij politiemedewerkers, die deze quiz al voor de twaalfde keer in hun vrije tijd organiseren, is de quiz ook dit jaar weer een groot succes.

Op aanvraag zijn foto's beschikbaar. Neem hiervoor zondag, of na het weekend, contact op met de afdeling voorlichting via: 077-327 11 11.