Zomerse reggaeplaat Poor Man Friend voor ChildRight


Rookvrije Reggae met een knipoog

LEIDEN, 20070608 -- Na inmiddels meer dan een decennium Poor Man Friend is de Nederlandse reggaeband vandaag de dag nog steeds zeer actief onder een steeds levendigere reggae scène. Om dit te bewijzen lanceert de band, die met meerdere (internationale) artiesten samenwerkt, een actuele CD maxi-single waarvan een aanzienlijk deel van de opbrengst is bestemd voor ChildRight.

Logo Child RightChildRight vecht wereldwijd voor de rechten van kinderen. Iedere CD single die wordt verkocht levert een bijdrage aan ChildRight. Hoe meer er worden verkocht des te meer er toekomt aan ChildRight. Het nobele streven is om wereldwijd 2000 CD maxi singeltjes te verkopen. Dit komt neer op een bijdrage van 3500 euro voor ChildRight. ChildRight heeft hier uiteraard positief en verheugd op gereageerd.

Bio:
Poor Man Friend (PMF) is een roots reggae dancehall backing band. De band begeleidt verschillende artiesten zowel nationaal als internationaal waarmee eigen werk gemengd wordt met authentieke typische Jamaicaanse reggae riddems. Live shows worden tot een avondvullend programma samengesteld ism meestal bekende reggae soundsystems in Nederland. Na de beginjaren PMF en steeds weer een verschillende line-up qua artiesten, is er eind 2001 hard gewerkt in de "RoundBass studio" en heeft de band in zomer 2002 z'n fundering gelegd als sessieband middels het debuut album "PMF".

In 2003 kwam het collectief eindelijk naar buiten met het eindresultaat wat behoorlijk de aandacht kreeg vanuit de reggae scène en de urban radio zenders. Hierop volgde een tweede album in 2004 en een volwaardig live album eind 2006 ism Nurture Projects in de U.K. Ook het komende jaar worden shows neergezet met deze artiesten waaronder groot talent uit Afrika. Zoals velen zijn gewend richt de band zich ook sterk op reggae talenten uit eigen land zoals Billyman en Lady K-Wida die beiden laten zien hoe je de reggae riddems moet gebruiken. Ras Elijah is de PMF rasta poët en gastheer gedurende de shows. Kortom er ontstaat een reggaesound van een kaliber die je gewoon niet kan missen!

Meer info over Poor Man Friend.
www.poormanfriend.com

Meer info over ChildRight.
www.ChildRight.nl