Ingezonden persbericht


Philips Symfonie Orkest

Persbericht

Eindhoven, juni 2007

Meestersaxofonist Arno Bornkamp met het Philips Symfoie Orkest

Aanstaande vrijdag 8 juni 20:15 komt meestersaxofonist Arno Bornkamp soleren met het Philips Symfonie Orkest. Arno Bornkamp, lyricus met veel gevoel voor performance, is Nederlands bekendste saxofoonsolist en vermaard tot ver buiten onze grenzen. De twee solowerken die op het programma staan, de Légende van Florent Schmitt en de Scaramouche suite van Darius Milhaud zijn op het lijf geschreven voor hem. Arno maakt van deze werken werkelijk iets heel bijzonders. Verder staan op het programma van het Philips Symfonie Orkest werken van Johan Wagenaar en Johannes Brahms. Een prachtig programma wat van het begin tot het einde mooie muziek behelst.

Johan Wagenaar heeft met Cyrano de Bergerac verreweg wereldwijd de bekendste Nederlandse ouverture geschreven, en misschien wel Nederlands bekendste orkestwerk. Het karakter van deze lelijke maar slimme aanbidder van zijn onmogelijke liefde wordt geweldig beschreven in dit meesterwerk. Brahms' 4e symfonie, een prachtig, monumentaal, symfonisch meesterwerk is zo perfect voor symfonie orkest geschreven dat dit indertijd haast voor onmogelijk werd gehouden. Voorwaar een avondje heerlijk genieten van prachtige muziek geschreven voor symfonieorkest.

Johan Wagenaar Ouverture Cyrano de Bergerac
Florent Schmitt Légende (solist: Arno Bornkamp, saxofoon) Darius Milhaud Scaramouche (solist: Arno Bornkamp, saxofoon) Johannes Brahms Symfonie Nr. 4 in E, Op. 98

Dirigent: Jules van Hessen

Muziekcentrum Frits Philips Eindhoven, vrijdag 8 juni 2007, aanvang 20:15

Toegangsprijzen: E15,- / E12 (Kinderen, 65+)

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht