Ingezonden persbericht


Opening EVT eco-scooter Gallery in Amsterdam

EVT- Elektrische design scooter Stil, schoon en stijlvol

Amsterdam, 4 juni 2007- De elektrische scooter is het vervoersmiddel van de toekomst: milieubewust en geruisloos. In Nederland heeft elektrisch vervoer echter een geitenwollensokken-imago. Maar met de komst van de nieuwe elektrische EVT scooter is elektrisch vervoer behalve milieuvriendelijk, reukloos en geruisloos nu ook nog stylish verantwoord. Een eco-scooter in geraffineerd Italiaans retro design, dit mag gezien worden.

Milieuvriendelijk
Langzaamaan worden bedrijven en particulieren steeds milieubewuster. Al Gore heeft het milieu en de
klimaatverandering nog eens goed op de kaart gezet met zijn ' Inconvenient Truth'. De elektrische EVT scooters zijn een `convenient truth' in het milieudebat. De EVT elektrische scooter rijdt, in tegendeel tot een benzine scooter, geheel op lood-zuur batterijen. Hierdoor blijft het milieu gespaard en vindt er geen uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen plaats. `De tijd van stinkende, luidruchtige scooters is dus voorbij. Je zweeft over het asfalt, een unieke ervaring, zonder het irritante geluid en de stankoverlast van benzinescooters. Think global, act global: we weten allemaal dat schone lucht niet uit de lucht komt vallen' aldus Mark Schreurs, directeur van EVT Scooters.

Niet tanken maar opladen
Met een EVT scooter is het ritje naar de benzine pomp overbodig geworden. Tanken doe je via het stopcontact. Plug in en vul je tank. Vier uur en 22 eurocent verder is de batterij opgeladen en kun je zo'n 50 kilometer rijden. Je bespaart dus honderden euro's per jaar aan brandstofkosten. Een opgeladen batterij is goed voor 3 dagen rondtoeren in de stad met een snelheid van maximaal 45 km per uur. Bijkomstig voordeel van de zogenaamde borstelloze naafmotor is dat het onderhoud vrijwel nihil is.

Italiaans design
De combinatie van milieubewust met design maakt de EVT scooter uniek in zijn soort. Het geitenwollensokken- en bejaarden-imago van elektrisch vervoer is achterhaald. De EVT scooter is juist een trendy alternatief voor zijn benzinebroertjes. De scooters worden in Azië geassembleerd en het design is Italiaans. De standaardmodellen zijn te koop vanaf 2.299,-. Daarnaast heeft EVT ook limited editions en modellen die mensen naar hun eigen smaak kunnen ontwerpen. `Mensen vinden het leuk om op een uniek model te rijden. Alles is mogelijk, maar aan custom made hangt natuurlijk wel een prijskaartje' aldus Mark Schreurs.

EVT Gallery opent 8 juni
Op 8 juni wordt om 16.00 uur de gallery van EVT op de Kerkstraat 376 bg in Amsterdam geopend door wethouder Herrema van Verkeer en Vervoer. Deze middag zal er ook een elektrische politie scooter worden aangeboden aan de gemeente. De nieuwe gallery is gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van "binnenstedelijk & milieuvriendelijk vervoer". Met de verhuur richten zij zich voornamelijk op het organiseren van de "iMove Future Experience": een origineel en milieubewust bedrijfsuitje met de nadruk op het leven en vervoer van de toekomst.

EVT Scooters
Kerkstraat 376 bg
1017 JB Amsterdam
T + 31 (0) 20 624 25 79
www.evt-nl.nl