Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 7 juni 2007

90 Tafelaars rondgeleid over Alkmaarse kaasmarkt

Op vrijdag 8 juni brengen de deelnemers aan de Euromeeting van de Round Table een bezoek aan de Alkmaarse kaasmarkt. De kaasmarkt wordt om 10.00 uur geopend met het luiden van de kaasbel door de voorzitters van Ronde Tafels uit verschillende Europese landen.

Round Table is een wereldwijd netwerk van serviceclubs, waaronder de Tafelronde 6 te Alkmaar. De Tafelronde Alkmaar, opgericht in 1947, is een club voor mannen tussen de ca. 25 en maximaal 40 jaar met ieder een verschillend beroepsachtergrond. Naast gezamenlijke bijdragen van de clubleden aan de gemeenschap (communityservice). biedt de club ook vriendschap en stimuleert ze dat kennis, ervaringen en meningen worden uitgewisseld - ook in internationaal verband - om zo bij te dragen aan de ontwikkeling en ontplooiing van haar leden. Leden die ook wel 'tafelaars' worden genoemd.

Euromeeting

Dit jaar is Tafelronde Alkmaar gastheer van de jaarlijkse bijeenkomst van de Tafelrondes 6 in Europa. Dit zijn alle tafels die als 6e op rij in hun land zijn opgericht. Zij komen jaarlijks bij elkaar voor een zogenaamde Euromeeting. Deze Euromeeting vindt plaats van 7 t/m 10 juni. De gasten, die ondermeer uit België, Italië, Frankrijk, Roemenië, Zwitserland, Engeland, Cyprus, Estland en de Scandinavische landen komen, verblijven in Alkmaar. Naast een beozek aan de Alkmaarse kaasmarkt zullen de deelnemers ook kennismaken met de Broekerveiling in Langedijk en staan ook Volendam en Amsterdam op het programma.

Kaasbel
De kaasbel wordt geluid door de voorzitters van de verschillende Europese tafelrondes. Na het luiden van de kaasbel krijgen de tafelaars uitleg over de 'handel en wandel' op de markt door de kaasvader, de keurmeesters, de handelaren en uiteraard de kaasdragers. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt worden de deelnemers aan de Euromeeting in het stadhuis van Alkmaar ontvangen door burgemeester Piet Bruinooge.

Voor nadere informatie: Kees Kraakman, tel. 072 - 548 9009


-----------------------


---- --