Gemeente Heerlen

Voorjaarskermis Heerlen-centrum
Van 8 t/m 13 juni volop gezelligheid

Van vrijdag 8 t/m woensdag 13 juni 2007 staan over de 4 kermisterreinen in het centrum van Heerlen weer heel wat kermisattracties verdeeld. Het Pancratiusplein is terug als kermisterrein. De kermis staat nu weer dicht bij de gezellige terrassen van het vernieuwde plein.

Op zaterdag 9 juni wordt de kermis om 13.00 uur officieel geopend door wethouder Offermans. De opening wordt op het Pancratiusplein gehouden om ook te vieren dat de kermis weer terug is op dit plein. Na het openingswoord van de wethouder zal de sambaband Banda Bagunca een spetterend optreden geven op het vernieuwde Pancratiusplein.

Bekende Nederlanders
Op maandag 11 juni om 19.00 uur bezoekt clown Bassie, bekend van Bassie en Adriaan, de kermis in Heerlen-centrum. Bassie deelt uit en gaat met iedereen die wil op de foto. Geert Hoes, bekend van Goede Tijden Slechten Tijden, Sterren dansen op het ijs en So You wanna be a Popstar komt naar Heerlen. Op dinsdag 12 juni zal hij vanaf 20.00 uur handtekeningen uitdelen op de kermis in Heerlen. Op woensdag 13 juni is familiedag met o.a. clown Desalles. Op de familiedag geven veel kermisexploitanten extra korting. Dit staat bij de kassa van de attractie aangegeven. Van 14.00 uur tot 18.00 uur zal ook clown Desalles op de kermisterreinen te vinden zijn. Hij verrast het publiek met leuke acts en maakt voor de kinderen ballonfiguren.

Verkeer
Tijdens de kermis zijn de kermispleinen voor alle verkeer afgesloten. Ook de Geerstraat is ter hoogte van het Van Grunsvenplein voor het verkeer, m.u.v. de bus, na 18.00 uur en de hele zondag afgesloten. Het verkeer moet gebruik maken van de aangegeven omleidingroutes.

Weekmarkten
De donderdagmarkt verschuift van de Bongerd naar de Promenade, terwijl op zaterdag en dinsdag de levensmiddelenmarkt te vinden zal zijn op de Apollolaan. De grote dinsdagmarkt vervalt helemaal, maar wel bouwen een aantal marktkooplieden tijdens de kermisdagen hun marktkraam op de Promenade op.

Meer informatie over de openingstijden en attracties is te vinden op www.heerlen.nl.

HEERLEN, 7 juni 2007
Concernstaf Communicatie
Reina Cobussen
(045) 560 40 70
06 - 30731041 (buiten kantooruren)
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------


---- --