Gemeente Sneek


Voetgangersbrug Oudvaart geplaatst


Op dinsdag 5 en woensdag
6 juni 2007 werd de nieuwe voetgangersbrug over de Oudvaart geplaatst.

De brug vormt een verbinding tussen de Pampuskade en de 1e Oosterkade. De nieuwe brug heeft een doorvaarthoogte van 1.60 meter

Het werk werd uitgevoerd met behulp van twee grote telekranen, op beide kades één.

De aangrenzende voetpaden moeten nog worden aangelegd. Als de paden klaar zijn, kan de brug in gebruik worden genomen.

De brugconstructie is opgehangen aan één steunpunt, dat excentrisch is geplaatst. Hierdoor blijft de doorvaart vrij van obstakels, evenals het uitzicht van de aanwonenden. Het steunpunt van de brug is een hoge mast met tuidraden. De mast heeft een kleine doorsnede, waardoor de constructie slank blijft. Aardig is dat de mast met z'n tuidraden refereert aan de masten met stagen van de bruine vlootschepen die vlakbij aan de Pampuskade afmeren.
De brugleuning is gemaakt van staaldraden. Het brugdek is vervaardigd van metalen roosters, gevuld met kunststofgranulaat - een stroef product.

Bijzonder aan de nieuwe brug is de zwierige vorm. Hij maakt een bocht om de monumentale treurwilg die op de Pampuskade staat. Door deze vorm is de brug goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Opvarenden van schepen als de Henri Dunant hebben dankzij de brug een kortsluitende en attractieve route naar het centrum van de stad.


* Pagina met meer informatie over de brug over de Oudvaart Zie het origineel



© copyright 2007 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 7-6-2007