ABVAKABO FNV

Vorderingen FUWA traject Jeugdzorg

Voor de duidelijkheid: of u hoger ingeschaald wordt dat valt nog te bezien aangezien in het functieboek alleen standaard referentiefuncties beschreven staan. Uw functie hoeft niet gelijk te zijn aan de referentiefunctie uit het functieboek en uw werkgever hoeft niet te wachten op de herijking van het functieboek om uw functie te herwaarderen. In de nieuwe cao jeugdzorg is afgesproken dat de individuele werknemer kan verzoeken om een actuele functiebeschrijving en functiewaardering. Uw werkgever moet dit verzoek honoreren. In de cao is een standaard onderhoudsprocedure afgesproken.

In nauw overleg met een aantal LAC-leden die deelnemen aan de werkgroep functiewaardering zijn alle referentiefuncties, die nieuw of gewijzigd zijn, beschreven. Deze functies moeten nu nog worden gewaardeerd. Wij verwachten de resultaten van deze waardering direct na de vakantie. Er zal dan een informatiebijeenkomst worden georganiseerd waar u naartoe kunt komen voor vragen of informatie.

Nogmaals: er zijn werkgevers die wachten op het resultaat alvorens zelf aan de slag te gaan met de functiebeschrijvingen in de eigen organisatie, wij vinden dit onwenselijk. Het is immers nog maar de vraag of uw functie volledig hetzelfde is als de standaard referentiefunctie uit het functieboek.
07-06-2007, Jeugdzorg | Meer over: FUWA Jeugdzorg, functieboek Jeugdzorg, herwaadering functieboek jeugdzorg, herijking functieboek