SOLYSTIC gaat de Finse Posterijen moderniseren


08.06.2007 / 09:00 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Solystic s.a.s

Solystic s.a.s

SOLYSTIC gaat de Finse Posterijen moderniseren

GENTILLY, Frankrijk, June 8 /PRNewswire/ --
Na een langdurige competitie tussen de belangrijkste spelers op de markt van postale automatisering, heeft SOLYSTIC een contract getekend om de Finse Posterijen te moderniseren. De Franse onderneming, onderdeel van de Northrop Grumman Group, is één van de toonaangevende bedrijven op dit terrein. Voor SOLYSTIC is dit ambitieuze, het gehele land omvattende systeemintegratie project een vervolg op een eerdere successen met de grootste kosterijbedrijven in de wereld, waarvan het laatste succes de renovatie van het postale sorteernetwerk in België was.

SOLYSTIC maakte de ondertekening, op 22 mei, van het contract met de Finse Posterijen bekend (vanaf 1 juni Itella) om vier van Finse postsorteercentra van apparatuur te voorzien - in het gebied van de hoofdstad Helsinki, Oulu, Tampere en Kuopio.

SOLYSTIC zal zijn geavanceerde strategische adressen lees- en coderingssysteem inzetten.

Tevens zal SOLYSTIC 13 STAR Duplex machines en 5 TOP 2000 machines, die tot de laatste generatie hoge prestatie machines behoren, leveren. De STAR Duplex machines, die bekend staan om hun ergonomie en hun betrouwbaarheid, zorgt ervoor dat de post in de juiste volgorde van de looproutes wordt gesorteerd (sequencing geheten). De efficiënte TOP 2000 machines, die gebruikt worden voor het sorteren van platte pakketten, worden wereldwijd erkent als 's werelds grootste postale operateurs. Deze machines worden allemaal voorzien van een COPERNIC (TM) beeld acquisitie eenheid, die op elke locatie data levert aan een geautomatiseerd adresherkenningsnetwerk.

De apparatuur wordt tevens voorzien van de allernieuwste envelop identificatie oplossing, V-Id (TM) genaamd en ontworpen door SOLYSTIC. Dit proces zorgt ervoor dat elke envelop een elektronische identificatie oftewel een virtueel plakkertje krijgt. De voordelen van dit systeem zijn dat daadwerkelijk markering op de behandelde post en aanverwante artikelen wordt vermeden. Deze milieuvriendelijke oplossing vermindert de verwerkingskosten aanzienlijk.

Het systeem behelst tevens een "Track & Trace" functie die een maximum aan service en kwaliteit garandeert.

"Het project zal 30 maanden in beslag nemen, waarbij het eerste sorteercentrum in 2009 zal worden geopend. Wij zullen een grootschalige en consistente oplossing bieden van hoge kwaliteit, die het hele land zal bedienen. Voor SOLYSTIC zelf demonstreert dit belangrijke contract onze niet-aflatende expertise, al vele malen bewezen, met name door ons Belgische pakketproject", aldus Pierre Igou, adjunct directeur van SOLYSTIC en hoofd externe operaties.

"Met deze investeringen willen we onze toekomstige concurrentiekracht en positie waarborgen als zijnde de belangrijkste operateur in deze sector in Finland, zeker nu communicatie meer en meer elektronisch gebeurt en de competitie alleen maar aantrekt. Wij hebben daarom een groot vertrouwen in de vooruitzichten voor fysieke post distributie als onderdeel van een meer-mogelijkheden oplossing voor het bereiken van geadresseerden." legt Kari Kivikoski, senior vice-president van Itella Mail communication uit.

SOLYSTIC is gespecialiseerd in het ontwerpen, de ontwikkeling, fabricage en integratie van postale verwerkingssystemen. De onderneming is al meer dan 50 jaar één van de toonaangevende bedrijven op het gebied van postale markten. Het hoofdkantoor is in Gentilly (nabij Paris, Val-de-Marne, Frankrijk) gevestigd, zijn fabricage hallen zijn gevestigd in Bourg-Lès-Valence (Drôme, Frankrijk). SOLYSTIC heeft meer dan 500 mensen in dienst en heeft een omzet van meer dan 100 miljoen Euro. SOLYSTIC is onderdeel van Northrop Grumman.

SOLYSTICs V-Id (TM) oplossing - de allereerste postale applicatie die virtuele identiteitsplakkertjes gebruikt - is voor een prijs genomineerd in de categorie Innovatie van de "World Mail Awards 2007". De "World Mail Awards 2007" worden elk jaar uitgereikt aan de topbespelers van de postale markten (www.mailawards.com).

COPERNIC (TM) en V-Id (TM) zijn geregistreerde handelsmerken van SOLYSTIC

www.solystic.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:


- Corinne Saulnier-Eude (Hoofd externe communicatie) email: corinne.saulnier@solystic.com


- François Gillet (Directeur marketing en strategie) email: francois.gillet@solystic.com

SOLYSTIC S.A.S, 14 avenue Raspail, 94257 Gentilly Cedex, Frankrijk, Tel.
+33-(0)1-49-69-41-00

Contact:

SOLYSTIC S.A.S, 14 avenue Raspail, 94257 Gentilly Cedex, Frankrijk, Tel.
+33-(0)1-49-69-41-00