Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 8 juni 2007

Persbericht

Ontwikkeling Hoofdstraat in Zuidwolde
De projectontwikkelaars Berginvest en Schuitema Vastgoed hebben gezamenlijk met gemeente De Wolden een schetsplan gemaakt voor de Hoofdstraat 66 tot en met 74c. Het plan bestaat uit de herontwikkeling van verschillende winkelruimtes voor onder andere de Rabobank, makelaardij Hentenaar en de supermarkt C1000. Boven de winkels is plaats voor ongeveer veertig appartementen. Er worden circa 200 parkeerplaatsen gerealiseerd, waarvan een deel ten behoeve van de woningen in een parkeerkelder onder de winkelpanden aan de westzijde van het plan.

Eerste stap Visie Zuidwolde

De Hoofdstraat maakt deel uit van de Visie Zuidwolde, die vorig jaar door de gemeenteraad is goedgekeurd. Om Zuidwolde aantrekkelijk te houden voor het winkelende publiek heeft gemeente De Wolden actief en sturend opgetreden in het planproces met de plaatselijke ondernemers. Het plan is een duidelijke eerste stap in de uitwerking van de Visie Zuidwolde. Wethouder Liesbeth Koster is daarom ook content over de samenwerking met de ontwikkelende partijen en verheugd dat omwonenden en belangenorgan isaties over het algemeen positief op het plan hebben gereageerd.

Het schetsplan past in karakter Hoofdstraat
Bij de ontwikkeling van het schetsplan is rekening gehouden met het kleinschalige en dorpse karakter van de Hoofdstraat. Een massief en te hoog bouwblok aan de Hoofdstraat past bijvoorbeeld niet bij de rest van de straat. Ook het groen aan de Wethouder Klunderstraat blijft grotendeels in de herontwikkeling bespaard.

De Wolden voor een optimaal winkelklimaat
Het gaat niet alleen om de locatie aan de Hoofdstraat 66 t/m 74c. De gemeente wil dat er voor de oude locatie van de C1000 ook een goede invulling wordt gevonden, anders wordt er niet meegewerkt aan dit plan. Beide locaties zijn heel belangrijk voor het winkelgebied in de Hoofdstraat. Met twee sterke trekkers aan de noord- en zuidzijde van de Hoofdstraat wil de gemeente de trekkracht van de totale straat vergroten voor een optimaal winkelklimaat.

Globaal tijdpad
Het plan voor de Hoofdstraat, dat nog geen eindbeeld laat zien, is afgelopen week aan omwonenden en belangenverenigingen getoond. De gemaakte kantekeningen en opmerkingen worden nog in het plan verwerkt. Naar verwachting kan het plan dit najaar definitief gemaakt worden. Daarna start de planologische procedure. Volgend jaar zomer willen de ontwikkelaars beginnen met de sloop en de bouw van de nieuwe locatie zodat deze in de loop van 2010 gereed is.

Gemeente De Wolden wil samen met de ontwikkelaars Berginvest, Schuitema Vastgoed, de ondernemers en inwoners een nieuwe impuls geven aan het winkelgebied in Zuidwolde. ///////////////////////////////////
Noot van de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het cluster communicatie, tel. (0528) 378 239.


---- --