Ingezonden persbericht


Arnhemse tennissers promoveren naar eredivisie!
ALTB mix 1 levert unieke prestatie: drie maal kampioen op rij.

Arnhem, 6 juni- Afgelopen zaterdag hebben de tennisspelers van de Arnhemse Lawn Tennis Bond voor een unieke prestatie gezorgd. Zij werden voor de derde maal op rij kampioen in de hoofdklasse op zaterdag! Het Mix 1 team, bestaande uit Leanne Reichard, Mireille Weijers, Marcel Evers, Bob Mantel, Marcel Evers, Boelie van Groningen en als vaste invalster Geeske Van den Heuvel, won op de laatste competitiedag het beslissende thuisduel. Door het verlies van directe concurrent Woolderwijd werd ALTB 1 en niet Woolderwijd kampioen! Hiermee plaatst dit Arnhemse tennisteam zich voor de hoogste tennisklasse, de eredivisie, die volgend jaar ook op de zaterdag van start gaat. De KNLTB heeft deze hoogste klasse toegevoegd waarin alleen de twee sterkste teams van elke hoofdklassepoule van afgelopen seizoen mogen deelnemen!

Na een gezellige competitieafsluiting gaat het tennisteam zich opmaken voor het Gelders kampioenschap en wellicht het landskampioenschap op zaterdag 9 juni.

Naast het eerste mixteam op zaterdag zijn bij de ALTB nog drie competitieteams kampioen geworden! Op de zondag bleek ALTB Heren 1 team in de 7e klasse de sterkste. Ook de ALTB Dames 1 werden kampioen in de 3e klasse. Als laatste competitieteam is ook het ALTB Jongens team 2 in de 3e klasse Kampioen geworden. Deze drie competitieteams spelen volgend seizoen in een hogere klasse.

Tennisvereniging ALTB kan terugkijken op een bijzonder voorjaarseizoen. Naast de vier kampioensteams, zijn er nieuwe tennisbanen zeer succesvol in gebruik genomen en heeft de club dit jaar al ongeveer 30 nieuwe leden mogen begroeten!



Ingezonden persbericht