Ingezonden persbericht


--PERSBERICHT-

Beachvolleyballend Nederland ondersteund sportontwikkelingswerk wereldwijd

Datum: 8 juni 2007

START PERSBERICHT

In samenwerking met FTP, organisator van het Palm Beach Life Beach Volleyball Circuit, Nevobo, Stichting Todos, Impulsis, en huidige topvolleyballers Bram en Gijs Ronnes, Jochem de Gruijter en Maïke Maas, zetten FairGround Sessions en de FairGround Foundation zich in voor sportontwikkelingsprojecten wereldwijd. Gezamenlijk ondersteunen wij vanaf dit strandseizoen sport ontwikkelingsprojecten in Brazilië, Peru en Zuid Afrika door samen fondsen te werven en aandacht te vragen voor verschillende projecten.

Ondersteuning van sportprojecten heeft tot voor kort vorm gekregen in beachvolleybal trainingen en toernooien waarvan een gedeelte van de opbrengsten naar een partnerproject gedoneerd werd. Na twee succesvolle jaren 'Amsterdam Fortaleza beachvolleybalzomer' georganiseerd te hebben op Strand West in Amsterdam, tilt FairGround Sessions de ondersteuning naar een volgend niveau door:


- Adoptie sportprojecten door het Palm Beach Life Beach Volleybal Circuit
- Organisatie van speciale beachvolleybal sport ontwikkelingsreizen naar Brazilië
- Verbreding van ondersteuning van projecten.

Palm Beach Life Beach Volleyball Circuit ondersteunt sportprojecten van FGS en FGF FTP, organisator van het Palm Beach Life Beach Volleyball Circuit ondersteunt de sportprojecten van FGS en FGF. Want nadat FGS al met Nevobo een officiële mobiele beachvolleybalschool is geworden, is FTP, organisator van het Palm Beach Life Beach Volleyball Circuit partner geworden, waardoor FGS de hele zomer bijna overal bij alle beachvolleybaltoernooien in Nederland te vinden is. Op de vrijdagavonden van de merentoernooien kun je bij de mobiele beachvolleybalschool van FGS trainen en gaat er een gedeelte van de opbrengsten naar de sportprojecten.

De clinic 'Play for Life' is meer is dan een beachvolleybaltraining, het is een sportieve avond waarin de elementen samenwerking, vertrouwen en creatief denken de sleutel zijn voor winst. We beginnen met een warming up die bestaat uit coöperatieve spelen, deze vorm van spelen wordt ook met de kinderen en jongeren gedaan uit de sloppenwijken, zij leren daar samen te werken, vertrouwen in zichzelf en een ander te tonen, cognitieve en emotionele vaardigheden worden verbeterd.

Meetrainen & spelen i.c.m. ondersteuning van sportontwikkelingsprojecten op de vooravond van de Palm Beach Life Beach Volleyball Circuit toernooien kan op de volgende toernooilocaties; 8 juni Lemmer, 15 & 20 juni Almere haven, 29 juni Ameland, 6 juli Zwolle, 13 juli Bussloo

Beachvolleybalreis naar Brazilië op herhaling
In mei van dit jaar is de eerste Play for life Beachvolleybalreis vertrokken naar het Fortaleza sportproject in tropisch Brazilië, hét beachvolleybal land bij uitstek. Wegens overweldigend succes vertrekt deze reis nog een keer in september, alléén dit maal met een heel speciaal thema! Nederlands kampioen beachvolleybal Gijs Ronnes & Jochem de Gruijter spelen namelijk op de SWATCH FIVB World tour in Fortaleza, op weg naar de Olympische spelen in Peking en tijdens deze reis kunnen reizigers:


- hun wereld top wedstrijden allemaal volgen tijdens het toernooi
- met hun naar het sport project wat zij ook een warm hart toedragen.
- van hun een exclusieve training krijgen tijdens de voorbereiding.

De kern van de reis is het bezoek aan het sportproject ARCA en de trainingen die reizigers aan de kinderen van het sportproject zullen geven op het strand en bij het project.

Groepsreis 16 dagen: v.a. ¤799,-
Prijs ticket: v.a. ¤773,- Vertrekdatum: 19 sept t/m 3 okt Groepsgrootte: vanaf 6 personen

Meer info check www.fairgroundsessions.nl/playforlifebeachvolleybalreis_september.pdf

Sport ontwikkelingsprojecten die we ondersteunen
Al deze activiteiten dragen direct en indirect bij aan de ondersteuning van de volgende sport ontwikkelingsprojecten:


- Ontwikkelingsprojecten in Brazilië; ARCA sport ontwikkelingsproject, Fortaleza
- Ontwikkelingsprojecten in Zuid Afrika; sport en spel in township Oisterbay
- Ontwikkelingsprojecten in Peru; ondersteun kansarme kinderen uit Huanchaco

Voor meer achtergrondinformatie over de projecten kunt u contact opnemen met FairGround Sessions.

EINDE PERSBERICHT

Note redactie: Voor meer informatie neem contact op met Niels Koldewijn, FairGround Sessions op 0251 820 182 of info@fairgroundsessions.nl