ABN AMRO

Amsterdam, 8 juni 2007

ABN AMRO winnaar FT Sustainable Banking prijs
ABN AMRO India wint Emerging Markets Sustainable Bank of the Year prijs

ABN AMRO heeft de Financial Times Sustainable Bank of the Year prijs gewonnen voor haar prestaties op het gebied van duurzaam bankieren. Naast deze algemene onderscheiding heeft ABN AMRO India de Emerging Markets Sustainable Bank of the Year prijs gewonnen

Rijkman Groenink, voorzitter van ABN AMRO's Raad van Bestuur: "We zijn trots op deze twee onderscheidingen die we temidden van geduchte concurrenten hebben gewonnen. Wij zullen dit succes meenemen in de toekomstige bancaire activiteiten. ABN AMRO is er altijd van overtuigd geweest dat ons streven naar duurzaamheid waarde toevoegt aan de organisatie en het is dan goed om te zien dat dit ook door de Financial Times en hun panel van deskundigen wordt erkend. En natuurlijk wil ik graag alle ABN AMRO mensen bedanken die deze onderscheidingen door hun dagelijkse activiteiten hebben verdiend."

Het winnen van de overkoepelende Sustainable Bank of the Year onderscheiding komt tien jaar nadat de bank haar duurzaamheidsstreven heeft geformaliseerd als antwoord op een reeks van wereldwijde ontwikkelingen. Deze omvatten onder meer klimaatverandering, beperkte beschikbaarheid van energie en drinkwater, armoede, achteruitgang van het milieu en respect voor mensenrechten. Dit zijn kwesties die zowel bedreigingen als kansen met zich meebrengen, niet alleen voor de maatschappij en het milieu maar ook voor onze organisatie, de medewerkers, klanten, aandeelhouders en dienstverleners. Duurzame ontwikkeling is een bepalend kenmerk van ABN AMRO en de bank wil een actieve en leidende rol hebben bij het inspelen op de wereldwijde veranderingen. We beseffen dat wij een strategische rol te spelen hebben en betrekken daarom sociale en ethische overwegingen alsmede afwegingen op het gebied van milieu op onze financiële dienstverlening. Daarnaast voert de bank een programma uit dat erop gericht is haar eigen activiteiten eind 2008 CO2 neutraal te laten zijn.

Naast de overkoepelende prijs heeft ABN AMRO India de wereldwijde onderscheiding Emerging Markets Sustainable Bank of the Year gewonnen voor haar vooraanstaande rol in India. Zo heeft ABN AMRO India het eerste duurzame beleggingsfonds in India op de markt gebracht, voert de bank de grootste projectfinanciering uit met toepassing van de Equator principes en is het de eerste buitenlandse bank in India die microfinancieringsactiviteiten ontplooit. In 2006 werden de FT Sustainable Banking Awards voor het eerst uitgereikt en won de Braziliaanse Banco ABN AMRO Real de onderscheiding Emerging Markets Sustainable Bank of the Year.

Persvragen: 020 ­ 6288900


---- --