Ingezonden persbericht


ONDERZOEK

Belang sportsites door adverteerders onderschat
Geen advertenties op sportsites zijn een gemiste kans voor adverteerders

Amersfoort, 8 juni 2007 -Het feit dat sportsites over de gehele breedte veelvuldig worden bezocht en de bezoekers deze sites ook zeer hoog waarderen, lijkt bij adverteerders nog niet te zijn doorgedrongen. Het aantal banners en gesponsorde items op sportsites is namelijk miniem. Terwijl het juist ook hoogopgeleide mannen en vrouwen zijn, die verschillende sportsites vaak wel meerdere keren per week bezoeken. Al dan niet tijdens het werk. 'Ik kan zo allerlei wedstrijden live volgen, terwijl ik 'werk'.' (configuratiemanager, 33 jaar)

Alhoewel de online marketing uitgaven ieder jaar nog steeds stijgen, blijken adverteerders deze sites nog weinig aan te wenden om een product of dienst te promoten. Dit terwijl de sportsites een groot aantal bezoekers trekken, die zeer tevreden zijn over deze sites. Doordat de mensen zo tevreden zijn, keren zij ook regelmatig terug op de bezochte websites. Dit blijkt uit uitgebreid online kwalitatief onderzoek dat OnlineResults heeft uitgevoerd onder 128 bezoekers van sportsites.

Zowel sites waar het sportnieuws getoond wordt zoals VI.nl en voetbalzone.nl alsook de websites van sportnetwerken en ­programma's zoals Eurosport en De Wedstrijden worden zeer goed bezocht. Vanwege de hoge bezoekersaantallen is het extra vreemd dat er weinig tot zeer weinig op deze websites geadverteerd wordt. Op de homepages van de sportsites zijn wel een aantal kleine advertenties te vinden, maar op alle andere pagina's worden er geen reclames vertoond. Dit is vreemd te noemen, aangezien over het algemeen de minste tijd wordt doorgebracht op de homepage; er wordt snel verder geklikt.

Al met al lijken sportsites een prima platform om die personen veelvuldig te bereiken, die men via kanalen als televisie, radio en tijdschriften steeds moeilijker bereikt. Hoger opgeleide mannen en vrouwen die met een positief gevoel sportsites bezoeken en zeker ook open zullen staan voor positieve commerciële boodschappen.

Over OnlineResults
OnlineResults is een bureau voor online marketing. Voor onze onderzoeken maken we veelal gebruik van online kwalitatief onderzoek. Tot onze opdrachtgevers behoren onder meer Elsevier, gemeente Roosendaal, USG Capacity, UMC Utrecht en Zaans Medisch Centrum. Voor meer informatie over OnlineResults, zie http://www.onlineresults.nl.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht