Gemeente Rotterdam

Nr. 112
8 juni 2007

Berichtgeving in de Telegraaf onjuist;

wethouder Schrijer wil rectificatie

Geen betrokkenheid gemeente Rotterdam bij zeilreis voor jongeren met Eendracht

Vorige week heeft een zeezeilreis plaatsgevonden voor 30 jongeren met het schip de Eendracht waarbij een aantal deelnemende jongeren vernielingen aan het schip heeft aangericht. Berichtgeving in de Telegraaf van vandaag over de betrokkenheid van de gemeente Rotterdam bij de organisatie van deze reis is pertinent onjuist.

Wethouder Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) betreurt het ten zeerste dat de Telegraaf met dergelijk onjuist nieuws opent. "De gemeente Rotterdam heeft deze reis niet geïnitieerd, betaald of begeleid. Het Jongerenloket van de gemeente Rotterdam heeft op verzoek van de Eendracht bemiddeld bij het werven van jongeren voor deze reis en de Eendracht ondersteund bij de voorlichting over deze reis aan de betrokken jongeren. De suggestie dat wij dit soort zeiltochten organiseren voor deze doelgroep werp ik verre van mij. Bij een juiste check op de feiten was dit bericht nooit zo prominent in het nieuws gekomen. Daarom eis ik ook dat de Telegraaf dit zo spoedig mogelijk op de voorpagina rectificeert," aldus wethouder Schrijer.

Het zeilschip De Eendracht wordt beheerd door een stichting. Deze stichting heeft als sociaal-maatschappelijk doel "jongeren kennis te laten maken met het zeezeilen." De Eendracht heeft aan verschillende organisaties gevraagd of het jongeren kon leveren. Uit het bestand van het Jongerenloket zijn vijf deelnemers geselecteerd. Deelname is voor rekening geweest van de stichting en niet voor die van de sociale dienst. Overigens waren geen van deze vijf bij de ongeregeldheden betrokken. De schade aan het schip is volgens de stichting minimaal.

noot voor de redactie/