Gemeente Heemstede



8 tot 10 juni: zusterstad Bad Pyrmont komt op bezoek

De Heemsteedse Kring voor Internationale Vriendschap (HKIV) ontvangt in het weekend van vrijdag 8 tot zondag 10 juni 2007 een groep inwoners uit de zusterstad Bad Pyrmont. De gasten worden verwelkomd op vrijdagavond 8 juni in het gemeentekantoor aan de Havenstraat 87 en krijgen een gevarieerd programma aangeboden.

HKIV
De HKIV is een initiatief van de gemeenteraad van Heemstede. Doel is het bevorderen van internationale sociale en culturele uitwisseling, zowel tussen inwoners uit de betrokken gemeenten als in georganiseerd groepsverband zoals verenigingen, scholen en bedrijven. Door de persoonlijke contacten leert men elkaar beter kennen en ontstaat er wederzijds begrip over de verschillen in beide landen. Donateurs van de HKIV treden op als gastgezinnen.

Programma

* Zaterdagochtend wordt er onder leiding van een gids een bezoek gebracht aan de molen De Adriaan aan het Spaarne.
* Zaterdagmiddag brengen de gastgezinnen samen met hun gasten een bezoek aan Amsterdam om te genieten van de cultuur en kunst van de stad. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke boottocht door de grachten.

* Op zondag waaien de donateurs en gastgezinnen met onze Duitse vrienden uit aan het strand van Zandvoort. Na een lichte lunch in het gezelschap van de beide burgemeesters, reizen de gasten weer terug naar Bad Pyrmont.

Burgers voor Europa
Op deze manier probeert de HKIV invulling te geven aan de doelstellingen van het in 2005 door de Europese Commissie ingestelde programma Burgers voor Europa.

Dit programma heeft tot doel:

* burgers te voorzien van een mogelijkheid om te reageren op en deel te nemen aan de constructie van een Europa dat dichter bij de burger staat en hen verenigt in diversiteit;
* het bevorderen van een Europese identiteit gebaseerd op gezamenlijke waarden, geschiedenis en cultuur;
* het verbeteren van het wederzijds begrip tussen Europese burgers met respect en waardering voor de culturele diversiteit.

Een ding is zeker: het belooft een weekend te worden waarin de doelstelling van de jumelage op een goede manier invulling krijgt. Tevens wordt het de eerste kennismaking van de nieuwe burgemeester van Heemstede Marianne Heeremans met een belangrijk onderdeel uit haar portefeuille Internationale contacten.

---