Studentencampus Diemen


08.06.2007 / 00:16 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Hogeschool inholland

Hogeschool inholland

http://www.inholland.nl

Op de locaties Bergwijkdreef en het bedrijventerrein Bergwijkpark in Diemen ontwikkelt Woonstichting De Key een studentencampus. Vanaf september 2007 kunnen studenten hun intrek nemen in de containerwoningen van 30m2. Studenten van INHOLLAND krijgen voorrang bij het huren van deze containerwoningen. Alle 500 zelfstandige studenteneenheden blijven staan tot 2012. De sloop van de voormalige INHOLLAND vestiging aan de Bergwijkdreef is inmiddels gestart.

De Key bouwt met het nieuwe containerdorp in Diemen verder aan haar concept van permanente tijdelijkheid. De containerwoningen blijven 5 jaar staan en gaan daarna naar een andere locatie. Begin dit jaar heeft De Key de gebouwen en grond aan de Bergwijkdreef 10 en Wildenborch 6 gekocht van Hogeschool INHOLLAND. Het gebouw aan de Wildenborch blijft tot uiterlijk 2012 in gebruik voor onderwijsdoeleinden.

De containerwoningen zijn wit van kleur en worden in twee afgesloten carré opstellingen gebouwd. De blokken krijgen vier verdiepingen. Aan de buitenzijde worden verticale staalkabels met groene pylonen bevestigd. Dit geeft een unieke uitstraling aan het complex. De zelfstandige eenheden zijn voorzien van een eigen douche, toilet en keuken, slaap/zitkamer en een balkon. De huur bedraagt 310 euro(na aftrek van huurtoeslag) en is inclusief servicekosten, gas, elektra en internet. Op het terrein komen een wasserette, een eetcafé, een basketbalveld en andere voorzieningen. Het kinderdagverblijf Catalpa blijft op zijn huidige plaats. Het nieuwe complex is ook goed bereikbaar per openbaar vervoer vanaf het metrostation Diemen-Zuid.

Studenten die op zoek zijn naar een zelfstandige woonruimte in Diemen kunnen zich inschrijven via www.studentenwoningweb.nl. Vanaf juli/augustus zullen de nieuwe studentenwoningen via deze site worden aangeboden.


---

Noot voor de redactie (