Gemeente Ede

nummer 118 / Ede, 6 juni 2007

Gemeente Ede huldigt dames en herenwaterpoloteam vanwege landskampioenschap

Huldiging Polar Bears op Museumplein

Het dames- en het heren waterpoloteam van Polar Bears worden aanstaande vrijdagavond 8 juni gehuldigd op het Museumplein in Ede. Beide teams zijn dit seizoen landskampioen geworden. De huldiging is tussen 21.30 en 22.00 uur, voorafgaand aan de spectaculaire heropening van het vernieuwde Museumplein.

Voorafgaand aan de huldiging maken beide teams in limousines een rondrit door de gemeente Ede. De spelers, trainers en begeleiders komen rond 21.30 uur in de limousines aan op het Museumplein voor de feestelijke huldiging op het vaste podium. Tijdens hun wandeling naar het podium zal het Polar Bears-clublied worden gespeeld. Wethouder Frank van Zuilen van Sportzaken zal beide teams toespreken en alle spelers en begeleiders persoonlijk feliciteren. Vervolgens zal Hans Frankenmolen, voorzitter van Polar Bears, een korte toespraak houden. Daarna zal D.J. Richard de beide aanvoerders Loes Donderwinkel en Marco Scheffer - interviewen op het podium. Rond 22.00 uur is de huldiging afgelopen en begint de opening van het vernieuwde Museumplein, een groot spektakel met vuurwerk en kanonnen. Wethouder Simon van de Pol verricht de officiële opening.

Gemeentelijk medaille van Verdienste
Burgemeester en wethouders van Ede vinden dat er sprake is van een uitzonderlijke sportieve prestatie van Polar Bears. Het is voor het eerst sinds 1975 dat één club beide landstitels wint. Het dames waterpoloteam krijgt daarom de Gemeentelijke Medaille van Verdienste voor hun belangrijke prestatie op het gebied van sport. Wethouder Frank van Zuilen reikt de medaille en de oorkonde uit aan de aanvoerder van het damesteam en overhandigt alle speelsters en begeleiders de bijbehorende draagspeld.
Het heren waterpoloteam heeft in 2006 al de Gemeentelijke Medaille van Verdienste gekregen. Drie leden die in 2006 nog geen deel uitmaakten van het waterpoloteam ontvangen vrijdagavond 8 juni ook de speld die behoort bij de Gemeentelijke Medaille van Verdienste.

Bij de Medaille van Verdienste is sprake van bijzondere verdiensten in vrijwillig verband voor de Edese gemeenschap, of bijzondere burgerzin op enig terrein van het maatschappelijk leven, of een belangrijke prestatie op cultureel, sportief of ander gebied. Het college van burgemeester en wethouders beslist over de toekenning van deze gemeentelijke onderscheiding op voordracht van de burgemeester.