Deelgemeente Charlois Rotterdam

Tijdens de Zuiderparkdagen: Feestelijke heropening Zuiderpark

In het weekend van 9 en 10 juni is het niet alleen de twaalfde keer dat de Zuiderparkdagen worden gehouden; ook wordt de heropening van het vernieuwde Zuiderpark feestelijk gevierd. En dat betekent dat er op 9 en 10 juni nóg meer te beleven is.

In het najaar van 2006 is het zogenaamde Avontureneiland al feestelijk geopend door 400 basisschoolleerlingen. Een plek, vlakbij Ahoy met drie heuvels en bijzondere speel- en recreatiemogelijkheden die intussen al volop in gebruik is.

Bij dit Avontureneiland wordt op zaterdag 9 juni om 12.15 uur het Zuiderpark officieel heropend. Maar er is niet alleen een officieel openingsmoment, er zijn zowel op zaterdag als op zondag ook allerlei activiteiten die laten zien wat je allemaal kunt doen in het park, zoals diverse (water)sporten, steppen, jeu de boule, beachvolleybal, skaten, etc.

Verder is er op zaterdag een jazz-podium bij Meerzicht en een podium en een Eco-Village bij het Avontureneiland. Hier kunt u meer te weten komen over de natuur in het park.

Hier wordt de dag vanaf 17.30 uur besloten met een spectaculaire roofvogelshow.

Liever sportief? Op het terrein van DEHMusschen wordt vanaf 17.00 uur een Benefiet-voetbalwedstrijd gespeeld tussen een artiestenteam (acteurs, zangers, voetballers) tegen een team Zuiderpark.

Vervoer door het park

Op zaterdag rijden er riksjas, een paardentram en een treintje van de locatie bij de Oliphant naar het Eco-Village, het Avontureneiland en de Kermis. Op zondag kan er gebruik gemaakt worden van een treintje dat dezelfde route aflegt.

Als extraatje staat er van woensdag 6 juni tot en met zondag 10 juni, dagelijks van 13.00 tot 00.00 uur een kermis op het Vaanweide-terrein, helemaal aan de oostzijde van het Zuiderpark.

Meer weten? Volgende week leest u op deze pagina het complete programma van de Zuiderparkdagen én de heropening van het Zuiderpark.