Gemeente Wijk bij Duurstede

Tijdelijke verkeersmaatregel

Tijdelijke verkeersmaatregel
Open Dag RWS - Prinses Irene Sluizen
zaterdag 9 juni
Door de verwachting van een extra hoog verkeersaanbod in verband met de Open Dag van Rijkswaterstaat op de Prinses Irene Sluizen wordt op zaterdag 9 juni in de omgeving van de sluizen tijdelijk een 30km-zone ingesteld. Het doel van het tijdelijk 30km-regime is om het snelheidsverschil tussen de auto's en de vele voetgangers die naar de sluizen gaan zoveel mogelijk weg te nemen.
De organisatie (Rijkswaterstaat) ziet erop toe, dat het parkeren rondom het sluizencomplex in goede banen wordt geleid en het overige verkeer verder minimale hinder van de Open Dag zal ondervinden.

Enige verkeershinder door Dag van Nu en Later
zondag 10 juni
Het evenement "Dag van Nu en Later" in en rondom de Mazijk en het Kasteelpark in de historische binnenstad van Wijk bij Duurstede trekt naar verwachting extra veel toeristen. Hierdoor is enige verkeershinder te verwachten. De organisatie ziet erop toe dat het evenement in goede banen wordt geleid en het overige (bewoners)verkeer verder minimale hinder van dit evenement zal ondervinden. Extra verkeersmaatregelen worden niet nodig geacht.

Bovenwijkerweg afgesloten
Op woensdagmiddag 13 juni is de Bovenwijkerweg in verband met de Nationale Straatspeeldag afgesloten. Naast de Bovenwijkerweg zijn dan ook de Neptunes, de Virgilius, de Horatius en de Merovingerstraat (deels) afgesloten.
Ouders en kinderen kunnen met de Nationale Straatspeeldag bij de gemeente en bij buurtbewoners aandacht vragen voor onveilige situaties in de buurt. Het thema van de Nationale Straatspeeldag 2007 is 'Veilige snelheid in de straat'. Deelnemende straten worden afgesloten voor het verkeer en kinderen kunnen op straat spelen. Op www.straatspeeldag.nl kunt u meer informatie vinden over de Nationale Straatspeeldag