Ingezonden persbericht


We Were Warned: Out of Gas

Documentaire over kwetsbaarheid van de olietoevoer

De documentaire We Were Warned: Out of Gas(oline) onderzoekt het hypothetische maar toch voorstelbare nachtmerrieachtige scenario van een vernietigende orkaan in Houston - het centrum van de energieproductie in de VS - die wordt gevolgd door opportunistische terroristische aanslagen op olie-installaties in Saoedi Arabië.

CNN's speciale correspondent Frank Sesno spreekt met internationale veiligheids- en energie-experts en onderzoekt de kwetsbaarheid van onze olietoevoer - en wat er zou kunnen gebeuren als het noodlot toeslaat.

In interviews met o.a. de Britse tycoon Sir Richard Branson en automobiel topman en legende Bob Lutz komen ook de spanningen naar voren tussen de wereldwijde commercie enerzijds en de regionale stabiliteit anderzijds bij de schijnbaar onverzadigbare vraag naar olie. In de documentaire worden pogingen gedaan om de vraag te beantwoorden die eenieder bezighoudt: hoeveel olie is er nog over en wat is de praktische potentie van alternatieve hulpbronnen? Ook worden er voorbeelden getoond van het gebruik van alternatieve brandstoffen in de praktijk in West Canada en Brazilië.

De documentaire We Were Warned: Out of Gas duurt een uur en wordt uitgezonden op:

Zaterdag 9 juni om 16.00 uur en om 21.00 uur

Zondag 10 juni om 21.00 uur


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht