Sjoerd Huisman wint 8e etappe in Groningen, skeelercompetitie, 9 juni 2007

Skatebond Nederland


Persbericht Skatebond Nederland

www.skatebond.nl


Sjoerd Huisman wint achtste etappe in Groningen


Sjoerd Huisman uit Andijk is vandaag winnaar geworden van de achtste etappe van de Univé World on Wheels-competitie in Groningen. De Australiër Michael Byrne eindigde als tweede, Roy Boeve uit Kampen als derde. De wedstrijd eindigde in een massasprint, een van de weinige tot nu toe dit seizoen. Het was dit jaar de tweede overwinning voor Huisman, die ook aan de leiding staat in het klassement.


De wedstrijd werd verreden op een nieuw parcours in het Stadspark, met glad asfalt, gedeeltelijk nog nat van eerder gevallen regen. "Een mooi snel rondje, jammer van die natte plekken," vond winnaar Huisman (Nefit). "Een rondje voor sprinters," voegde Roy Boeve (Habovo), de nummer 2 in het klassement, daaraan toe. "Na de eerste ronde kon je al voorspellen dat het een massasprint zou worden," zei de kersverse Nederlands kampioen Geert-Jan van der Wal (Habovo), die als zevende eindigde.
Er waren wel steeds kopgroepjes, maar die kwamen nooit ver. Actief voorin waren onder meer Ingmar Berga (DSB), Huismans ploeggenoten Arjan Smit, Arjan Mombarg en Cédric Michaud, Geert-Jan van der Wal en de Australiër Joshua Lose. Ook Kai Bloetjes uit Oudkarspel (Van Lingen/Powerslide), die op eigen verzoek de overstap heeft gemaakt van de B- naar de A-rijders, probeerde het alleen. Een andere eerstejaars A-rijder, Crispijn Ariëns uit Boxtel (Time Out Sport/Buiter Beton), reed zijn beste uitslag van het seizoen met de vierde plek. "Volgende keer podium," hoopt de Brabander.
Morgen staat het peloton aan de start voor de negende etappe in Almere, op een nieuw parcours, waarop volgend jaar het NK weg zal worden verreden.


Dames

De wedstrijd bij de vrouwen werd een prooi voor Anniek ter Haar uit Dedemsvaart. De eindsprint was bijna een fotofinish, waarin Mariska Huisman (Andijk) tweede werd en de kersverse Nederlands kampioene Marieke van Hoek (Wassenaar) derde. De leidende groep bestond uit twaalf vrouwen.
Als eerste bij de dames-2 eindigde Rowan Lammers (Winsum), gevolgd door Janita Crediet (Staphorst) en Astrid Schuitema (Winsum).


B-rijders

Erwin Mesu uit Middelburg boekte zijn eerste overwinning bij de B-rijders. Luuk Smink uit Zorgvlied werd tweede, Dennis Spijkerboer uit Almere derde. Mesu en Smink waren de hele wedstrijd actief voorin het peloton. Ze probeerden halverwege ook een ontsnappingspoging, die niet slaagde. "We hadden de juiste wielen, dus we besloten er meteen vol in te gaan," verwees Mesu naar het natte parcours en de 'regenwielen' die zijn team op de kop had getikt. Mesu vond het zelfs jammer dat het parcours later in de wedstrijd opdroogde, omdat daarmee het effect van de wielen minder werd.


V1/C1-rijders

René van der Meulen uit Kampen (V1) won bij de V1/C1-rijders. Geert Kruims uit Een (V1) finishte als tweede, Carlo van der Zwan (V1) uit Heerde als derde. Het peloton bleef nagenoeg de hele wedstrijd gesloten.


V2/C2-rijders

Remco Wolfgram uit Hoogezand (C2) was de beste in de categorie V2/C2-rijders, gevolgd door thuisrijder Andreas Huizinga (C2) uit Groningen en Harrie Vehof (V2) uit Goor. De mannen moesten rijden in de stromende regen.


Uitslagen: http://www.skatebond.nl/speed