Gemeente Heerenveen


---


---

EK onder de 21 brengt Heerenveen helemaal in voetbalsfeer

n de maand juni staat Heerenveen bol van voetbal! Het Friese Haagje is trots speelstad te mogen zijn voor het ÂUEFA EK onder 21Â. Naast de voetbalwedstrijden wil de gemeente een aantal sportieve, culturele en educatieve evenementen organiseren. Zo wil het college van burgemeester en wethouders dat Heerenveen niet alleen voor voetbalfans de moeite van een bezoek waard is.

Data wedstrijden
De wedstrijden die in het Abe Lenstra stadion in Heerenveen worden gespeeld zijn de volgende:

10 juni
Nederland - Israel
18.15 uur
13 juni
Israel - België
18.15 uur
16 juni
België - Nederland
20.45 uur
20 juni
Winnaar groep A - 2e groep B
18.15 uur
Samenwerking
Doel is dat het "UEFA EK onder 21"méér zal zijn dan vier voetbalwedstrijden. Heerenveen wil voor zowel voetballiefhebbers als andere bezoekers een dag van vertier bieden. En daarnaast ook een verbinding leggen tussen breedtesport en topsport. In het voorlopige programma van activiteiten komt dat ook tot uiting. Dit gevarieerde programma komt tot stand in samenwerking met een groot aantal organisaties zoals Sportstad Heerenveen, sportclub Heerenveen, voetbalverenigingen, middenstand, horecaondernemers, provincie Fryslân, Posthuis Theater, Skûtsjescommissie, Museum Willem van Haren en scholen. De gemeente heeft de bestuurlijke aansturing en is regisseur in de uitvoering van dit grote evenement.
Een greep uit de evenementen naast het voetbal: voetbalmiddagen voor jeugd van basisscholen, voetbaltoernooi voor gehandicapte sporters, internationaal jeugdvoetbaltoernooi, tentoonstelling `Sport in Heerenveen' in Museum Willem van Haren, voetbalmarathon (24 uur, voorafgaand aan openingswedstrijd), radio 538 fan festival (10 en 16 juni), Prieuwke Dei, koopzondag, horecaplein in centrum, klassieke auto's en motoren, kinderactiviteiten, straat- en muziektheater, tentoonstelling `Architect of Air', clinic Jong Oranje, bezoek veertien Friese SKS-skûtsjes, defilé oude sleepboten, beach soccer met oud-internationals, estafette Heerenveen - Groningen en een internationaal (sport) symposium. NB. Dit is een greep uit het voorlopige programma. In de loop van de tijd worden definitieve data, aanvangstijden en informatie over de evenementen naast het toernooi gecommuniceerd via diverse kanalen.
Financiën
Voor de organisatie van deze evenementen raamt het college, naast de eigen bijdrage van de organisatoren van bovenstaande evenementen, een bedrag van EUR 250.000,=. Daarvan komt EUR 50.000,= van de provincie Fryslân, EUR 100.000 van de gemeente Heerenveen en EUR 100.000,= van sponsoren. Bij de organisatie is ook Sportstad Heerenveen betrokken. Zij zullen de werving van sponsoren verzorgen. De gemeentelijke bijdrage van EUR100.000,= kan gedekt worden uit het restant budget dat beschikbaar was voor sluiting van De Telle en De Kamp.
Speciale website
Op de gemeentelijke website wordt begin maart een speciale webpagina ingericht met alle informatie over de wedstrijden, de evenementen en alle praktische informatie voor speelstad Heerenveen. Voor meer informatie kunt u nu al terecht op: www.euro2007.nl of www.uefa.com


---