Ingezonden persbericht


Persbericht

Delft, 31 mei 2007

Expositie over virtual reality en serious gaming

Wil je zien hoe de nieuwste Xbox-game is gemaakt? Deze maand zal de game Overlord van het Delftse Triumph Studios worden uitgebracht. In Bacinol is vanaf 10 juni te zien hoe het spel tot stand is gekomen en wat de gamers deze zomer voor spektakel te wachten staat.

Het bedrijf DelftTech maakt gebruik van laserscantechnieken om de bestaande omgeving te digitaliseren. Met een virtuele kopie van de gebouwde wereld kunnen tal van zaken handiger worden uitgevoerd, bijvoorbeeld een reconstructie van een moordzaak. De bezoeker zal in een digitale crime scene kunnen proberen het moordmysterie op te lossen. Tijdens de expositie Virtueel Realisme zullen tevens andere serieuze toepassingen van 3D visualisaties en virtual reality worden getoond. In de vorm van serious gaming is bijvoorbeeld te zien hoe met behulp van interactieve 3D programma's men zich kan voorbereiden op rampen of hoe een ontwerpteam op een spelvormige manier beter samenwerkt aan de tot standkoming van nieuwe bouwwerken. Daarnaast is virtual reality te gebruiken als behandeltherapy van fobieën en kunnen mooie visuele 3D afbeeldingen van toekomstige architectuur mensen een duidelijker beeld geven van de toekomst. Virtual reality is niet meer weg te denken uit het moderne leven. Mensen ontmoeten, handelen en bouwen in virtuele werelden. Kom in het echt kijken hoe het werkt!

De expositie Virtueel Realisme is gratis te bezichtigen van 10 juni t/m 8 juli. BacinolEXPO is woensdag t/m zondag geopend van 12 tot 17 uur (toegang gratis). Bacinol-gebouw, Wateringsevest 38 te Delft. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.bacinolexpo.nl of bellen met 06-30 646 323.



Ingezonden persbericht