Gemeente Nijmegen

10 juni feestelijke opening Nijmegenpad


01/06/2007

Galerie Intermedi-Art en de gemeente Nijmegen nodigen iedereen van harte uit voor de feestelijke opening van het Nijmegenpad, een nieuwe wandelroute die kunst en natuur verbindt.

Gezondheid is denken en vooral ook doen. Daarom organiseert Nijmegen dit jaar bijzondere activiteiten op het gebied van kennis, innovatie, sport en bewust leven. In dat kader wordt op 10 juni het Nijmegenpad geopend, een route van 28 kilometer die begint en eindigt bij de Stevenskerk, en de veelzijdigheid van het landschap in het Rijk van Nijmegen toont.

Het Nijmegenpad begint en eindigt bij de Stevenskerk, en voert de wandelaar onder andere langs Ooij, Beek, en Berg en Dal. Op een routekaart en via wegwijzers (beiden mogelijk gemaakt met financiële steun van de gemeente) wordt de wandeling aangegeven. Het belopen van de totale route duurt zo'n 6 uur. Maar dankzij busopstapplaatsen in Ooij, Beek en Berg en Dal kan iedereen zijn eigen ideale wandelafstand bepalen. Tien kunstenaars hebben zich door het Nijmegenpad laten inspireren. Afbeeldingen van de kunstwerken die daarbij ontstaan zijn, staan op de wandelkaart. De kunstwerken zelf zijn te zien tijdens de Zomerexpositie van 16 juli t/m 19 augustus 2007 in de Stevenskerk.

Om zondag 10 juni om 12.00 uur vindt een feestelijke openingsbijeenkomst plaats in de Stevenskerk. Direct daarna lopen genodigden de route. Tot aan het Hollandsch-Duitsch Gemaal zal de TNT harmonie (voorheen Postharmonie) voorop gaan. Ongetrainde wandelaars kunnen vervolgens tot het dorp Ooij lopen. Daar kunnen zij de bus terug nemen. De sterkeren hebben de mogelijkheid het pad te volgen en vanaf het Wylerbergmeer de heuvels naar Berg en Dal te beklimmen. Ook daar kan de bus genomen worden. De allersterksten voltooien het Nijmegenpad. Zij zullen na circa 6 uur weer bij de Stevenskerk aankomen.

De routekaart van het Nijmegenpad (inclusief afbeeldingen van de kunstwerken) is vanaf 10 juni voor 4,90 euro te koop bij de Stevenskerk, selexyz dekker van de vegt en VVV Rijk van Nijmegen.