KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

4-6-2007

Jeugdzeilschool De Zoute Optimist van start

Den Haag - Scheveningen Onder grote belangstelling van ouders en vrijwilligers hebben 24 kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar, hun eerste zeilles in zwembad De Blinkert gevolgd.

Vanaf het strandje aan de Hellingweg in Scheveningen zal de zeilschool met ingang van 10 juni as. op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag, zeillessen op zee gaan geven.
Kinderen van 7 tot 12 jaar leren hier op zee te zeilen met kleine eenmans bootjes, zogenaamde Oppis. Naast de lessen op het water worden ook theorielessen gegeven in het clubhuis van de zeilschool.

Veiligheid staat voorop bij De Zoute Optimist, afgekort ZOP en daarom is besloten om de eerste les van elke serie te starten met opgetuigde boten in het zwembad. De kinderen leren de boten kennen en weten wat ze moeten doen als ze op zee omslaan en onder het zeil of de boot komen.

De zeilschool is opgericht met hulp van een grote groep vrijwilligers die onlangs van het Watersportverbond een trainerscursus heeft gevolgd. Daarmee is de Zoute Optimist de eerste jeugdzeilschool op zee in Nederland.

In België, Frankrijk en Engeland zie je overal Optimisten op zee varen, alleen in Nederland nog niet. Initiatiefnemers Nicole Lousberg, Karin Kampschreur en Daniëlle Berger wilden graag meer
watersportactiviteiten voor de jeugd organiseren in Scheveningen. Onder de vlag van Jachtclub Scheveningen is deze droom nu
werkelijkheid.

Belangstellenden kunnen een mail sturen naar info@dezouteoptimist.nl of kijken op www.dezouteoptimist.nl.

Internetadres: www.dezouteoptimist.nl
E-mailadres:info@dezouteoptimist.nl