Gemeente Venlo


Shinkichi Tajiri signeert alsnog op slotdag expositie

persbericht 1 juni 2007

Shinkichi Tajiri signeert toch nog het aan hem gewijde boek, ter gelegenheid van de Tajiri-expositie in Museum Van Bommel van Dam in Venlo. Eerder moest de maker van de vier Wachter-beelden op de Venlose stadsbrug wegens ziekte verstek laten gaan.

Het publiek heeft zondag 10 juni de allerlaatste kans de expositie 'De Wachters van Shinkichi Tajiri' te bekijken. De kunstenaar signeert van 12.00 -13.30 uur de publicatie over zijn op 2 mei onthulde Wachters. Hij voelt zich momenteel zo goed dat hij besloten heeft alsnog in Museum van Bommel van Dam te komen signeren.

De meertalige publicatie over de Wachters kost ¤ 10,-. Wie het boek al in bezit heeft kan het op 10 juni gewoon meenemen.

Shinkichi Tajiri
Met zijn beeldhouwkunst geeft Shinkichi Tajiri al meer dan zestig jaar vorm aan de psychologische littekens die de indringende ervaringen van de Tweede Wereldoorlog op hem hebben achtergelaten. De kolossale, kruislings geplaatste koppels gietijzeren Wachters op de brug tussen Venlo en Blerick, waarschuwen blijvend tegen agressie, geweld en oorlog. Ze fungeren symbolisch als hoeders van de in de Tweede Wereldoorlog aan beide zijden van de Maas zwaar verwoeste stad en maken de stadsbrug in Venlo één van de meest bijzondere bruggen in Europa.