Ingezonden persbericht


Ruud de Wild stapt in trainersvak

Radio 538 lanceert EK21 Radio

Hilversum, 4 juni 2007 - Vanaf vandaag is er een nieuw geluid te horen langs de Nederlandse voetbalvelden. Ruud de Wild is namelijk coach geworden van zijn eigen Jong & Wild Oranje. Met zijn elftal speelt Ruud de komende weken speciale wedstrijden rondom het EK onder de 21 jaar.

Gevangenis wordt stadion
Aanstaande donderdag speelt Jong & Wild Oranje haar eerste wedstrijd in het hart van Amsterdam. Een week later wacht de tweede zware wedstrijd in de Rijksjeugdinrichting de Hunnerberg in Nijmegen. Ruud's elftal neemt het daar op tegen een team van jongeren die in de jeugdinrichting verblijven. In RuuddeWild.nl is het live verslag te horen van beide wedstrijden.

De selectie
Jong & Wild Oranje is geen normaal team, de spelers zijn namelijk op alles behalve voetbalkwaliteiten geselecteerd. Luisteraars kunnen zich als speler aanmelden via de site www.radio538.nl. Het elftal bestaat verder uit enkele BN'ers en om toch nog wat lijn in het spel te krijgen zijn Brian Roy, Mark van Hintum, John van den Brom en Peter van Vossen door Ruud gevraagd om zijn team te versterken.

Het 'andere' oranje
In de maand juni volgt Ruuddewild.nl met Tien en Nationale-Nederlanden het EK onder de 21 jaar. Dagelijks brengt Jan Joost van Gangelen de laatste voetbalnieuwtjes en roddels rond Jong Oranje en de andere zeven teams die tot en met 23 juni strijden om de Europese titel.

EK21 Radio
Om echt helemaal in de voetbalstemming te komen heeft Radio 538 een speciale zender gelanceerd, EK21 Radio. Dit station heeft 24 uur per dag energieke muziek, dagelijks EK-journaals en live radio verslagen op alle wedstrijddagen. Dit is allemaal te horen via www.jongenwildoranje.nl en www.radiodigitaal.nl.

Fanfestivals in alle speelsteden
Vanaf 10 juni presenteert Radio 538 acht keer de fanfestivals. Op de grote stadspleinen in Arnhem, Heerenveen, Nijmegen en Groningen zorgen bekende artiesten samen met de 538 dj's voor een groot feest voorafgaand aan de spannende wedstrijden. Op EK21 Radio hoor je de sfeerreportages van alle fanfestivals.

Gratis kaarten
Naast de selectie van teamleden voor Jong & Wild Oranje worden tijdens de uitzendingen op Radio 538 kaarten verloot voor wedstrijden van de UEFA EK Onder 21. Deze kaarten worden beschikbaar gesteld door Radio 538 en Nationale-Nederlanden.

Nationale-Nederlanden
Nationale-Nederlanden is sinds 1988 partner van de KNVB. Onlangs is de samenwerking met de KNVB rondom Jong Oranje geïntensiveerd om een belangrijke bijdrage te leveren aan de vervulling van een belangrijke doelstelling: de kwalificatie van Jong Oranje voor de Olympische Spelen in Bejing. Nationale-Nederlanden en Radio 538 zijn beide officiële partner van de UEFA EK Onder 21.

Radio 538

Radio 538 is in heel Nederland in de ether op 102 FM te ontvangen via de volgende frequenties: 102.1/ 102.3 Noord-Holland, 102.2 Groningen, 102.3 Noord-Brabant, Gelderland, Limburg, 102.4 Zeeland en Noord-Brabant, 102.5 Friesland en Utrecht, 102.6 Overijssel en Gelderland, 102.7 Zuid-Holland en Drenthe. En ook via de kabel, via Digitenne, via FM-eXtra, op mobiele telefoons via UMTS (op de portals van KPN i-mode en Vodafone Live) en in Limburg op 891 AM. Verder in heel Europa via de satelliet en wereldwijd via het internet. Radio 538 is Top 40-muziek, de beste hits, Dance, R&B en natuurlijk de populaire deejays Edwin Evers, Ruud de Wild, Jeroen Nieuwenhuize, Tim Klijn, Dennis Ruyer en Barry Paf. Kijk voor meer informatie radio538.nl en radio538.info.

Radio 538 maakt deel uit van de Talpa Media Groep



Ingezonden persbericht