AutoRai

Hyundai autosponsor van UEFA EK onder 21

(6/5/2007)
Hyundai is de autosponsor van het UEFA Under 21 Championship dat op zondag 10 juni begint in Nederland. Hyundai is al sinds het jaar 2000 als Official Partner van de FIFA en de UEFA verbonden aan alle grote internationale voetbaltoernooien en heeft door middel van deze sponsoring wereldwijd de naamsbekendheid aanzienlijk verhoogd.

Tijdens het Europees Kampioenschap Onder 21 voorziet Hyundai het organisatiecomité van ruim zestig autoâs, waaronder de Grandeur, de Santa Fe en de Trajet. De autoâs worden ingezet voor het vervoer van spelers, trainers, vipgasten en materiaal.

Vorig jaar leverde Hyundai als officiële autosponsor van het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland duizend autoâs en 32 officiële spelersbussen aan de organisatie en de deelnemende landenteams. Het Europees Kampioenschap Onder 21 wordt dit jaar in Nederland gehouden. Het Nederlands Elftal is titelhouder.

De wedstrijden worden gehouden in de vier speelsteden Groningen (Euroborg), Heerenveen (Abe Lenstra Stadion), Nijmegen (De Goffert) en Arnhem (Gelredome). De wedstrijden in de groepsfase gaan op zondag 10 juni van start. Nederland speelt dan in Heerenveen (aanvang 18.15 uur) tegen Israël. Op woensdag 13 juni speelt Nederland in Groningen tegen Portugal (aanvang 20.45 uur) en op zaterdag 16 juni staat de wedstrijd Nederland-België op het programma in Heerenveen. Deze wedstrijd begint om 20.45 uur. De finale is op zaterdag 23 juni (aanvang 20.45 uur) in Groningen.

Hyundai is bij alle wedstrijden van het UEFA Under 21 Championship vertegenwoordigd. Er nemen acht landen aan het toernooi deel. Israël, Portugal en België spelen samen met Nederland in poule A. Poule B wordt gevormd door: Tsjechië, Engeland, Servië en Italië.