Gemeente Capelle a/d IJssel

Morblus en LivinBlues op Bluesfestival Schollevaar

Op zondag 10 juni om 13.30 uur opent wethouder Hans Jacobs het Bluesfestival Schollevaar. Voor dit festival heeft de organisatie vier bekende bluesbands weten te strikken: Morblus, Livin Blues, Jake Walker and band en Panna. Het festival wordt gehouden van 13.30 tot 20.00 uur en vindt plaats op het evenemententerrein achter basisschool De Contrabas. De toegang is gratis.

Hoofdact Morblus wordt wel de meest overweldigende en explosieve bluesband van Europa genoemd. De band is een echte fun machine, die het publiek opzweept met een bijzonder geluid, gedrenkt in een mix van funky, blues, rythmn blues en soul.

De Haagse band Livin Blues hoort bij de top van de Nederblues. Jake Walker werd vorig jaar door een van de grootste bluesmagazines in de Verenigde Staten uitgeroepen tot artiest van de week. Hij is momenteel een van stijgende sterren in Europese clubs en in het festivalcircuit. Panna is een terugkerende band in Schollevaar. Deze band heeft bij het voorgaande festival menig bezoeker doen verassen.

Bezoekers worden, gezien het geringe aantal parkeerplaatsen in de omgeving van het evenemententerrein, geadviseerd zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer.