LLiNK

Rotterdam, 7 juni 2007


- PERSBERICHT -

Innovatie in sloppenwijken van Rio de Janeiro

IBISS oprichter Nanko van Buuren in Geitenwollensokkenshow

Op zondag 10 juni praat Francisco van Jole in de studio met Nanko van Buuren, oprichter van IBISS (Braziliaans Instituut voor Innovatie in de Sociale Gezondheidszorg). Terwijl in de sloppenwijken van Rio de Janeiro de autoriteiten met geweld terrein proberen terug te winnen van de drugsbendes, creëert Nanko van Buuren een toekomstperspectief voor de jeugd in de favela's. De Geitenwollensokkenshow is op zondag 10 juni om 20:00 uur te beluisteren op Radio 1.

Van Buuren was geschokt door de dieptrieste levenssituatie van de favela-bewoners van Rio de Janeiro en wilde meewerken aan hun positieverbetering. De kleinschalige en doelgerichte aanpak wierp haar vruchten af en het werk van Nanko en IBISS verkreeg steeds meer respect in binnen- en buitenland. Losgeslagen kinderen en jongeren vinden in Nanko een houvast om uit hun benarde situatie te komen. Zelfs drugsbazen hebben respect voor de Groninger; zij zien hem als een waardevolle gesprekspartner. Door samenwerking met diverse organisaties en een groeiende steun van instituten en particulieren in Brazilië, Nederland en andere delen van de wereld kon IBISS haar werk in Rio de Janeiro uitbreiden.

In de Geitenwollensokkenshow ontvangt Francisco van Jole wekelijks een gast met wie hij praat over zijn of haar persoonlijke idealen en drijfveren. Met deze gast wordt naast het persoonlijke verhaal ook het grote en kleine wereldnieuws doorgenomen.

De Geitenwollensokkenshow is elke zondag om 20:00 te beluisteren op Radio 1. De Geitenwollensokkenshow is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 2, Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT