Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers


Spoorlijncomité Gent-Eeklo verheugd over heropening Evergem

Persbericht BTTB 6 juni 2007

Meer dan 40 jaar moesten de Evergemnaren er op wachten, maar eindelijk is het zover. Op 10 juni heropent de stopplaats Evergem. Het spoorlijncomité Gent-Eeklo ziet opnieuw één van zijn wensen in vervulling gaan. Ter gelegenheid van de heropening loopt momenteel in de Evergemse bibliotheek een tentoonstelling van het spoorlijncomité over de spoorlijn Gent-Eeklo. Ook verspreidt het comité een nieuwsbrief naar de gebruikers.

Al van bij de start van het spoorlijncomité - een overlegorgaan bestaande uit gebruikers, vervoerbedrijven en overheden - in 2002 stond de heropening van Evergem bovenaan het verlanglijstje. Diverse studies en instanties bepleitten de heropening in het kader van de uitbouw van het Gentse voorstadsnet. Ook de NMBS kwam tot deze conclusie.

Eén van de belangrijke troeven is de toegankelijkheid van de verhoogde stopplaats voor mensen met een kinderwagen en rolwagen, door de aanwezigheid van een toegangshelling.

De invloed van het spoorlijncomité heeft wel degelijk gewerkt. Het comité zit nog met een aantal andere wensen, onder meer de vraag voor de stijging van de frequentie van de spoorlijn in de spitsuren (halfuursfrequentie) en in het weekend (van uursfrequentie naar tweeuursfrequentie). Daarnaast pleit het comité nog voor:


- onderzoek naar de heropening van de lijn naar Maldegem
- invoeren van latere treinen

- een goede afstemming van de trein met het stads- en streekvervoer van De Lijn

- verbetering van de stationsomgeving, busperrons, schuilhuisjes bussen en NMBS-fietsenstalling in Eeklo

De tentoonstelling 'Spoorlijn Gent-Eeklo doorheen de jaren' loopt nog tot 18 juni in de bibliotheek van Evergem. Op zaterdag 23 juni is de tentoonstelling te bezichtigen in het VTB-VAB-lokaal aan de nieuwe stopplaats.

Als bijlage vindt u de nieuwsbrief van het spoorlijncomité.

Voor meer info: Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers - Jan Vanhee (09/223 86 12)

terug