Nederlandse Moslim Omroep

PERSBERICHT

7 juni 2007

Jonge Palestijn die de wereld wakker wil schudden komende zondag bij de NMO

'Westerse media berichten partijdig'

Hij was nog maar half zo oud als de bezetting van zijn land toen hij journalist werd, gedwongen door het onrecht dat in Palestina dagelijkse realiteit is. De inmiddels 23-jarige Mohammed Omer, opgegroeid in Rafah, heeft een missie. Hij wil het Westen doordringen van de Palestijnse werkelijkheid. Niet de werkelijkheid van een of andere politieke partij. Omer hoopt een beter wapen in handen te hebben: authenticiteit. Schrijvend, fotograferend en filmend toont hij wat het betekent om te leven als Palestijn, in een land dat al veertig jaar door de internationale gemeenschap geofferd wordt voor de veiligheid van Israël. Omar hoopt dat zijn schokkende beelden en ervaringen de ogen van het Westen zullen openen. InFocus geeft hem de ruimte.

Ook besteedt InFocus deze week aandacht aan het sji'isme. Nederland telt zeventigduizend aanhangers. Hoe ligt in deze stroming de verhouding man-vrouw hier en wie kiezen de jonge, zelfbewuste sji'ietische meiden in Nederland als hun rolmodel? Tenslotte de filmer Rob Hof. Voor zijn 13-delige serie Sporen uit het Oosten ontving hij afgelopen week de Zilveren Nipkowschijf 2007. InFocus registreerde de bijeenkomst en praat met Hof over toekomstplannen, magische treinreizen en de westerse blik op Azië en het Midden-Oosten die rijp is voor een radicale revisie.

De NMO sluit haar uitzending af met een recitatie uit de heilige koran.

Programma: InFocus
Achtergronden bij de actualiteit
Uitzending: zondag 10 juni 2007 van 12.00 tot 12.30 uur op Nederland 2 Herhaling: zaterdag 16 juni 2007 van 10.30 tot 11.00 uur op Nederland 2




Nederlandse Moslim Omroep