Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Cramer plant vlag voor actie Kies je eigen panorama

08-06-2007

Minister Cramer plant zondag een vlag langs de A12 over de IJssel. Deze locatie is een van de mooie vergezichten vanaf de snelweg. Met de vlag vraagt ze extra aandacht voor de campagne Kies je eigen panorama. Op de actiewebsite kunnen bezoekers een vlag plaatsen bij een uitzicht vanaf de snelweg dat ze graag willen behouden.

De minister fietst zondag een stukje mee met een groep fanatieke fietsers van VROM. Deze groep fietst drie dagen door het land. Daarmee vraagt het ministerie aandacht voor het kabinetsprogramma Mooi Nederland. Het kabinet wil met dit programma onder meer de verrommeling van het landschap tegengaan. Minister Cramer wil de meest gewaardeerde uitzichten vanaf de snelweg behouden voor een mooi Nederland. Verder wil zij concrete stappen zetten om Nederland mooier te maken.

Kies je eigen panorama

De campagnewebsite www.vrom.nl/panorama is tot 2 juli actief. Op deze site kunnen bezoekers ook criteria aangeven waaraan een mooi panorama moet voldoen. De resultaten gebruikt VROM bij de structuurvisie op panoramas en de snelwegzone. Minister Cramer roept iedereen op om aan deze actie mee te doen.

Meer informatie


* Website Kies je eigen panorama: http://www.vrom.nl/panorama
* Dossier Verrommeling