Gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag start deze week met de Gezonde Zomer! campagne. De campagne helpt Hagenaars om gezond te blijven in de zomer. Er komt een speciale tv-serie 'Gezond het jaar rond', over de invloed van seizoenen op de gezondheid. Op 10 juni 2007 start het eerste deel 'Gezonde Zomer' op Educatieve Televisie Haaglanden. De GGD Den Haag organiseert de hele zomer speciale kinderspreekuren en geeft bezoekers van de Haagse markt en het Zuiderpark voorlichting over een 'gezonde zomer'.

In de zomer gaan veel mensen op reis. Een goede voorbereiding en de juiste vaccinaties zijn dan belangrijk. Voor mensen die dicht bij huis blijven, zijn tips over omgaan met hitte en voedselhygiëne ook van belang. Daarom organiseert de gemeente de Gezonde Zomer! campagne.

De tv-serie 'Gezonde Zomer' bestaat uit tien afleveringen. Vanaf 10 juni zendt Educatieve Televisie Haaglanden iedere zondag om 11.00 uur een aflevering uit. De eerste aflevering gaat over het gevaar van teken. Andere afleveringen gaan onder meer over verbranden in de zon, vaccinaties voor verre reizen, gezond barbecueën en voedselhygiëne. De afleveringen worden van maandag t/m zaterdag herhaald om 10.00 uur. Meer informatie staat op www.etv.nl/haaglanden

Vanaf deze week heeft de GGD Den Haag iedere woensdagmiddag kinderspreekuren. Ouders die met hun kinderen op reis gaan naar verre bestemmingen, kunnen hier terecht voor vaccinaties, advies en recepten. Er is een tekenwedstrijd voor kinderen georganiseerd, zodat een 'prikje halen' minder eng is. Ouders moeten wel eerst een afspraak maken voor het kinderspreekuur via 070-353 7240.

Voorlichters van de GGD geven deze maand voorlichting aan bezoekers van de Haagse markt en het Zuiderpark. Zij delen flyers uit over het reizigersspreekuur en geven 'gezonde zomer tips'.