Gemeente Leeuwarden

Marathon van Leeuwarden Marathon van Leeuwarden

Zondag Marathon van Leeuwarden

Bron: Marathon van Leeuwarden.nl (08-06-2007)

Op zondag 10 juni 2007 zal bij de Oldehove het startschot vallen van de nieuwe klassieker, De Marathon van Leeuwarden. Er zijn zes afstanden, waar deelnemers zich op in konden schrijven.


* Hele marathon (42,2 km)

* Halve marathon (21,1 km)

* Individuele loop (10 km)

* Bedrijvenloop (10 km)

* Scholierenloop (3 km)

* Individuele loop (5 km) NIEUW!

In totaal zijn er zo' n 3.000 deelnemers, waarvan 300 de volledige marathon gaan lopen.

De Marathon van Leeuwarden wordt een uniek spektakel, waar niet alleen het hardlopen, maar ook het thema Gezondheid door middel van een gezellige en grootschalige Gezonde Markt wordt opgeluisterd. De Gezonde Markt heeft 4 thema's die op 10 juni allemaal aan bod komen; Gezonde Beweging, Gezonde Voeding, Gezonde Voorbereiding en Gezonde Ontspanning.

De binnenstad van Leeuwarden en directe omgeving van het parcours is op 10 juni 2007 vanaf 8.00 's ochtends voor alle binnenkomend verkeer afgesloten. De afsluiting duurt tot ca. 17.00 uur. U kunt op de hierna aangegeven parkeerplaatsen in Leeuwarden betaald of gratis parkeren.

Betaald Parkeren
Parkeergarage Hoeksterend (10.00 tot 18.00 uur, uitrijden 24 uur per dag)
Parkeergarage Zaailand

Gratis Parkeren
Parkeerterrein Fontijnland
Parkeerterrein Christelijke Hogeschool Nederland (CHN) Parkeerterrein Leeuwarder Courant

De organisatie van de Marathon van Leeuwarden is in handen van Stichting Gezonde Stad Leeuwarden. De Stichting heeft als doel het organiseren van een evenement waarbij de inwoners van Leeuwarden en omgeving in beweging komen en aandacht besteedt aan gezondheid