NCRV

Het hoogste woord

Willem Anker in Het hoogste woord

Zondag 10 juni 2007
22.55 uur, Nederland 2
Aflevering 12

Advocaat Willem Anker behoort samen met zijn tweelingbroer Hans tot de meest bekende strafpleiters van Nederland. Hun firma Anker&Anker heeft met name strafzaken, waarin TBS en cassatie een belangrijke rol spelen. Veel van hun cliënten, die geen advocaat kunnen betalen, verdedigen de gebroeders Anker pro-deo. En wanneer hun cliënten eenmaal zijn veroordeeld, blijven zij hun cliënten in de gevangenis opzoeken.
Willem Anker woont samen met zijn broer in het Friese Akkrum. Daar neemt hij vol overgave deel aan het verenigingsleven; het Fries kampioenschap mastklimmen, het muziekleven en het supporten van FC Heerenveen.

Elk jaar gaan de broers op vakantie naar het Limburgse Slenaken. In Het Hoogste Woord vertelt Willem Anker hoe zijn werkweken van meer dan 100 uur soms een zware wissel op zijn gezondheid trekken. Om de balans in evenwicht te houden treedt Willem Anker regelmatig met zijn broer Hans op in de vertolking van levensliederen.

Het hoogste woord is inmiddels uitgegroeid tot een multimediaal project. Het begon in 2004 als een rubriek in de NCRV-gids, werd een radiorubriek in Schepper & co op Radio 5 en vorig jaar verscheen Het hoogste woord in boekvorm. Daaraan wordt dit jaar met Pinksteren een nieuw medium toegevoegd, de site www.hethoogstewoord.ncrv.nl.

Presentatie: Klaas Drupsteen