Gemeente Leeuwarden

Marathonroute Marathonroute

Beperkte doorvaart bruggen i.v.m. marathon 10 juni

Bron: Gemeente Leeuwarden (10-05-2007) Op zondag 10 juni 2007 wordt in Leeuwarden voor het eerst een marathon in georganiseerd verband gelopen. Dit evenement heeft zijn start en finisch in de binnenstad van Leeuwarden op de Groene weg en het oldehoofsterkerkhof.
Naast de marathon word op deze locatie tevens een gezonde markt georganiseerd. De startvolgorde van de diverse groepen lopers is :

Hele marathon = tijdstip 10.30 uur,
Halve marathon = tijdstip 10.30 uur,
Individuele loop (10 km) = tijdstip 11.00 uur, Bedrijvenloop (10 km) = tijdstip 11.00 uur, Scholierenloop (3 km) = tijdstip 11.15 uur, Individuele loop (5 km) = verwacht tijdstip 11.00 uur

In verband hiermee is er een beperkte doorvaart mogelijk van de bruggen op het parcours in het tijdsbestek tot vijf uren na de start van de hele marathon. Gelet op de te verwachten drukte op de weg vanwege bezoekers en publiek wat op de marathon en op de gezonde markt afkomt. En op het publiek wat op het tevens in de binnenstad van Leeuwarden gehouden Korenfestifal afkomt behouden de Gemeente Leeuwarden en de Politie Fryslan zich het recht voor de brugbediening in het voordeel van het wegvervoer te staken voor de tijd dat zij dit nodig achten.